Наказаха фенове, осмяли трагедията "Хилзбъро" след мач на Ливърпул (ВИДЕО)


Наказаха фенове, осмяли трагедията "Хилзбъро" след мач на Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2682 0

Шрусбъри Таун наложи забрана на двама души от посещаване на мачове за общо осем години след събитията по време на двубоя от ФА Къп с Ливърпул по-рано този месец.

Появиха се видеоклипове след срещата от третия кръг на надпреварата на „Анфийлд“ на 9 януари, в които някои привърженици на Шрусбъри пеят песен за трагедията на Хилзбъро през 1989, в която починаха 97 запалянковци на Ливърпул.

Шрусбъри излезе с изявление след успеха на мърсисайдци с 4-1, казвайки, че клубът е „отвратен и отблъснат“ да види и чуе информациите в социалните мрежи, като тогава сподели, че е започнал да сътрудни на полицията за идентифициране на извършителите.

„Като част от текущото разследване във връзка с инцидентите на двубоя с Ливърпул от ФА Къп, Шрусбъри Таун днес забрани на две лица да посещават бъдещи мачове за общ срок от осем години. Като клуб ние не приемаме и няма да толерираме поведение, което нарушава нашия кодекс на поведение у привържениците и уронва нашето име“, се казва в клубно съобщение.

Полицията в Мърсисайд арестува 18-годишен мъж за „обидни скандирания“ във връзка със събитията, които се случили преди двубоя от третия кръг на ФА Къп на „Анфийлд“.

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички