Гуардиола: Предстоят ни ключови 10 дни в битката за титлата във Висшата лига


Гуардиола: Предстоят ни ключови 10 дни в битката за титлата във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

671 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че неговият тим навлиза в ключов десетдневен период в битката за титлата във Висшата лига, която би била трета за „гражданите“ в последните четири сезона. Сити са непобедени в последните си 27 мача във всички турнири и ще се опитат да удължат победната си серия от 21 срещи, когато приемат у дома Уулвърхемптън във вторник.

Следват още две домакинства на Манчестър Юнайтед и Саутхемптън преди визита на Фулъм на 13 март – серия от срещи, които Гуардиола се надява да сложат точка на спора за титлата. „Не искаме да спираме. Знаем колко важни са тези десет дни и домакинствата над Уулвс, Юнайтед и Саутхемптън, преди да гостуваме на Фулъм. Ако успеем да направим това, което искаме да направим, ще бъде невероятна стъпка“, отговори мениджърът на „небесносините“, когато бе запитан относно победната поредица на Сити.

Тя е рекорд за английски тим от Премиършип, но испанецът е категоричен, че не може да се наслади все още на тази статистика. „Не разполагаме с време. Има много мачове, на всеки три дни. Трябва да починем и да помислим за следващия. В деня на мачовете, всички мениджъри казват, че когато печелят, са щастливи през нощта. Но на следващия ден идва ново предизвикателство“.

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс окачестви Сити като „най-добрия отбор в Европа“, но Гуардиола сподели, че доказателство за това ще бъдат само и единствено трофеите. „Най-добрият отбор в Европа и света е Байерн Мюнхен, защото спечели всичко. В Англия шампион е Ливърпул, така че те са най-добрите. Трябва да печелиш трофеи – през февруари или март, никой не е шампион“, продължи испанският специалист.

Гуардиола не приема нищо за даденост преди мача с Уулвс, след като „вълците“ ги надиграха на два пъти миналия сезон. „Историята срещу тях показва колко ни е трудно. Знаем го, знаем точно как искаме да играем срещу тях. Трябва да сме директни, но и спокойни. Те притежават способността да те наказват – в последните две години беше много тежко срещу тях“. Сити нямат почти никакви проблеми с контузени играчи, като изключение прави единствено Нейтън Аке.

Всички новини около Висшата лига може да откриете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички