Гуардиола потвърди за травма на звезден играч и поясни: Пак ще трябва да се доказваме


Гуардиола потвърди за травма на звезден играч и поясни: Пак ще трябва да се доказваме
Снимка: Getty Images

1007 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори пред медиите за предстоящия домакински мач на "гражданите" срещу Нотингам Форест от шестия кръг на английската Висша лига. Пеп потвърди, че Бернардо Силва е получил контузия и ще отсъства от терените, но не прекалено дълго време.

Трудно ли е да се гостува на Сити?

"Ще видим утре. Това е комплимент. Нотингам успя да направи невероятен мач на "Стамфорд Бридж". Те се бориха до края в гостуването на Арсенал, а срещу Юнайтед не успяха, но бяха близо. Когато отидохме там миналия сезон, не успяхме да спечелим. Последната година и половина се чувстваме добре у дома, но утре пак ще трябва да се доказваме", заяви Пеп.

"Това е лека контузия, ще отсъства от седмица до 10 дни", испанецът потвърди за травмата на Бернардо Силва.

Контузиите в Сити

"Играем много мачове. По-малко мачове, по-малко контузии. Много поредни срещи през годините без почивка... Не можем да го издържим. Джак получи удар в коляното в Шефилд, това е футболът, може да се случи . Но мускулните наранявания означават, че пропускаш много сблъсъци".

Добрият старт на сезона

"Всички отбори, които имах в Сити бяха толкова лесни за контролиране. Успехът принадлежи на играчите от миналото, защото се учим от тях, надграждаме от тях. Няма да кажа, че този отбор е по-добър, всеки отбор, клубът, играчите, персоналът, всички бяха наистина добри".

Страхотната форма на Алварес

"Той винаги се държи добре дори когато не играе, световен шампион или не. Винаги е един и същ. Той имаше шансове за изява с контузиите в тима и ни помогна много. Той трябва да продължи в същия дух и да се бори за своето място", добави още испанският специалист.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Манчестър Сити обърна Цървена звезда след магията на световен шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички