Манчестър Сити готви 15 милиона, с които ще отказва Челси за аржентински талант


Манчестър Сити готви 15 милиона, с които ще отказва Челси за аржентински талант
Снимка: Getty Images

1393 0

Манчестър Сити е готов да даде 15 милиона паунда, за да привлече желания от Челси талантлив ляв бек Валентин Барко от Бока Хуниорс.

Според "Football Insider" Манчестър Сити е уверен във финализирането на сделката за привличането на 19-годишния футболист, който да разреши кризата с позицията на левия бек на "Етихад".

Челси обаче също няма да се даде лесно. Според гореспоменатия източник отборът на Маурисио Почетино има сериозни намерения за привличането на Барко, за когото се надява да пасне на игровия стил на лондончани.

Бока Хуниорс, от другата страна, се очаква да предложи на Барко, който в момента има освобождаваща клауза от около £10 милиона, нова сделка, за да защити трансферната му стойност. Твърди се обаче, че аржентинският гранд е готов да се раздели с продукта от академията си за около £15 милиона през следващата година (2024).

Барко, чийто настоящ договор изтича през декември 2024 година, отбеляза един гол и направи две асистенции в 22 мача във всички състезания за Бока Хуниорс. Той също така се появи четири пъти на Световното първенство (U20) по-рано през 2023-а.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гуардиола отговори дали Сити ще защити трофея в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички