Кайл Уокър подписва нов договор със Сити, обясни защо е отказал на Байерн Мюнхен


Кайл Уокър подписва нов договор със Сити, обясни защо е отказал на Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

1543 0

Кайл Уокър обясни решението си да остане в Манчестър Сити и да отхвърли трансфер в Байерн Мюнхен това лято. Английският национал предстои да подпише нов договор.Съществуващият договор на Уокър с клуба е до 2024 г., но въпреки че имаше съмнения относно бъдещето му по-рано това лято, той в крайна сметка реши да удължи престоя си.

Едно единствено нещо е поискал от Сити

Шампионът на Бундеслигата Байерн Мюнхен беше тясно свързан с трансфер на играча в един момент през летния трансферен прозорец, но Уокър по-късно направи обратен завой. "Могат да се вземат решения, нещата могат да се обърнат. Беше близо, но във футбола нещата могат да се случат много бързо. Не беше писано. Щях ли да се насладя на преживяването? Разбира се, че бих, но това е страхотен клуб и не можете да подценявате какво направи този клуб през последните шест или седем години", заяви Уокър.

"Защо да си тръгвам, ако получа достатъчно игрово време, което е подходящо за мен? Това е всичко, което искам. Въпросът беше кой ми даде най-много години. Не беше като да отида в по-лош клуб, защото Байерн Мюнхен е огромен клуб и виждайки какво прави Хари Кейн там и какво ще направи, това не беше стъпка надолу. Винаги съм искал да играя за Манчестър Сити, но трябваше да направя това, което беше правилно за мен и моето бъдеще. Въпросът беше само кой клуб ми даде годините в договора ми, за да играя футбол на най-високо ниво", допълни още той.

На въпрос кога ще подпише нов договори: "Удължаването идва. Това е седмият ми сезон тук и се чувствам като един от старите. Обичам мястото. Преживял съм неща, които само мечтал тук - особено през последния сезон - така че защо искаш да напуснеш клуб като този?". А голямата звезда на тима Ерлинг Холанд вече изравни куп рекорди, включително и на Димитър Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички