На шампион с Манчестър Сити, Милан и Реал Мадрид му писнало да чака повиквателна от Испания - избира да играе за Мароко


На шампион с Манчестър Сити, Милан и Реал Мадрид му писнало да чака повиквателна от Испания - избира да играе за Мароко
Снимка: GettyImages

9806 0

Прелюбопитен казус се заражда между Европа и Африка в началото на септември. Оказва се съвсем голяма е вероятността шампионът с Манчестър Сити, Реал Мадрид и Милан - Брахим Диас, да се откаже да играе за испанския национален отбор. 

Историята му с Испания

Роденият в Малага преди 24 години офанзивен състезател вече натрупа близо 200 мача за европейските грандове, но нито един селекционер през годините така и не повика Диас за официален мач с представителния тим.

Така състезателят остава с един единствен двубой за "Ла Фурия Роха", който записва под ръководството на Луис де ла Фуенте през 2021 г. Тогава 21-годишният футболист дебютира в контрола срещу Литва и дори успява да се разпише при крайното 4:0.  

Любопитно е да се отбележи, че именно Де ла Фуенте наследи Луис Енрике след провала на Мондиал 2022, но и така не е повикал повторно футболиста. 

Голямата възможност пред Диас

Това сериозно е разочаровало Диас и той е готов да заиграе за националния тим на Мароко, съобщава "Марка". Авторитетното издание подчертава, че африканската селекция е харесала отдавна поливалентния стрелец, който има двоен паспорт заради корените на баща си. 

Така е напълно възможно актуалният играч на Реал Мадрид да заиграе за Мароко на Купа на африканските нации в началото на 2024 г. Ако това се случи, то още през октомври или ноември Диас ще бъде картотекиран за Мароко. 

Вижте позицията на "Ла Фурия Роха" по адрес на Рубиалес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички