Гуардиола похвали Артета и отсече преди Арсенал: Съвършенството не съществува във футбола


Гуардиола похвали Артета и отсече преди Арсенал: Съвършенството не съществува във футбола
Снимка: Getty Images

1548 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори пред медиите преди ключовия сблъсък за титлата във Висшата лига срещу Арсенал утре (26 април). Испанецът похвали своя колега Микел Артета, но в същото време уточни от какво се нуждае неговият отбор, за да спечели.

Важността на сблъсъка срещу Арсенал

"Двубоят наистина е важен, но не и решаващ. Има много трудни мачове и за двата отбора, но не можем да отречем важността на този.

Когато играете срещу този тип отбори, те контролират всичко. Арсенал, когато Арсен Венгер бе мениджър, винаги обръщаше внимание на детайлите и се грижеше за топката, а сега Микел налага различен стил. В момента Арсенал е толкова агресивен, че може да иде на "Анфийлд" срещу отбора, който беше най-агресивния в предходните години, и да победи", каза Пеп.

Трябва ли Сити да е перфектен?

"Съвършенството не съществува във футбола. Не можете да бъдете перфектни и да спечелите мач. Знаем какво се случи с нас срещу с Байерн Мюнхен и какво може да се случи в бъдеще. Стандартът трябва да бъде много висок, защото отборите изискват от нас да бъдем наистина добри. Ще се опитаме да наложим нашата игра".

Похвалите към Артета

"Мисля, че развитието на клуба, откакто Микел го пое, е очевидно. Когато говорим за мениджър, то Микел отлично олицетворява тази дума. Но имам чувството, че Микел промени и отношението на клуба. Вече има и подкрепа от йерархията на клуба и затова успехът е налице", добави още испанецът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Микел Артета преди сблъсъка със Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички