Гуардиола: Нека оставим Де Бройне да говори на терена, поздравления за Хендерсън


Гуардиола: Нека оставим Де Бройне да говори на терена, поздравления за Хендерсън
Снимка: Getty Images/Guliver

1701 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола вярва, че влиянието на Кевин Де Бройне върху мачовете във Висшата лига не може да бъде оспорено или подценено. Думите на испанеца са по повод наградата за Футболист на годината в Премиършип, която бе спечелена от Джордан Хендерсън.

„Мисля, че Кевин говори сам за себе си на терена и с това, което дава на отбора. Не е необходимо да казваме колко фантастичен е той. В същото време, поздравления за капитана на Ливърпул. Бих искал Кевин да вкарва повече, но той се наслаждава и на това да прави асистенции. Цифрите са невероятни, не само през този сезон, но и през кампанията, в която завършихме със 100 точки (през 2018). Той беше изключителен и никога няма да забравя как играеше тогава“, започна испанецът на днешната си пресконференция преди последния двубой за сезона у дома с Норич.

Срещата с „канарчетата“ ще бъде последна за Давид Силва с екипа на „гражданите“. Гуардиола определи 10-годишния престой на сънародника си на „Етихад“ като „изумителен“ след като полузащитникът помогна на тима да спечели четири пъти Висшата лига, два пъти ФА Къп и пет пъти Купата на Лигата.

„Броят мачове, огромното качество в изиграните двубои, титлите, за които помогна… той е заедно с още 5-6 други, които направиха клуба, който виждаме в момента. И този клуб винаги ще му бъде признателен“, коментира Пеп. Сити вече си гарантираха второто място в лигата зад шампиона Ливърпул и водят на Реал Мадрид с 2:1 преди осминафиналния мач-реванш от Шампионската лига следващия месец.

В същото време мениджърите на Ливърпул и Челси - Юрген Клоп и Франк Лампард, продължиха "войната" помежду си, след като германецът отправи остри критики към треньора на "сините", който пък реши да търси прошка (повече по темата вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички