Хендерсън е играч на сезона в Англия според журналистите на Острова


Хендерсън е играч на сезона в Англия според журналистите на Острова
Снимка: Getty Images/Guliver

1558 0

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе определен за футболист на сезона във Висшата лига от Асоциацията на футболните журналисти в Англия. Халфът на мърсисайдци бе с основна роля за спечелването на първата титла в елита на Англия от 30 години насам за тима на Ливърпул.

Хендерсън бе един от петимата играчи на Ливърпул, които бяха номинирани. Алисон, Върджил Ван Дайк, Трент Александър-Арнолд и Садио Мане получиха част от вота на журналистите. Втори след Хендерсън остана Кевин Де Бройне от Манчестър Сити, докато трети се нареди нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд. Топ 5 бе допълнен от Алисон и Ван Дайк. „Бих искал да споделя колко съм благодарен на тези, които гласуваха за мен и цялостно на Асоциацията на футболните журналисти. Може само да видите какви имена са печелили наградата досега, като имах възможност да играя в един отбор с някои от тях – Стивън Джерард, Луис Суарес и Мохамед Салах“, заяви Хендерсън пред официалния сайт на Асоциацията на футболните журналисти.

Общо 15 играчи получиха гласове от журналистите в допитването, като сред тях имаше и някои изненадващи имена. Рахийм Стърлинг, Аарън Уан-Бисака, Серхио Агуеро, Адама Траоре, Дани Ингс, Джак Грийлиш, Джеймс Мадисън и Джони Еванс получиха поне по един вот. А ето кой футболист на Ливърпул бе ограбен, докато празнуваше титлата от Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички