"Напомня за Овермарс, има уменията на Фоудън и Рашфорд": Поредна похвала за Букайо Сака


"Напомня за Овермарс, има уменията на Фоудън и Рашфорд": Поредна похвала за Букайо Сака
Снимка: Getty Images

2532 0

Легендата на Арсенал и настоящ футболен експерт - Мартин Киоун, възхвали един от най-добрите играчи в състава на "артилеристите" след подновяването на сезона, а именно - Букайо Сака.

Според специалиста, нападателят е единственият от настоящия състав на "топчиите", който би могъл да попадне в легендарния непобедим тим на лондончани от сезон 2003-04 г.

"Арсенал изгради добър отбор и се разви добре вътрешно, с играчи, които разбират културата на клуба и играят със сърцата на феновете. Никой не доказва по-добре това от Букайо Сака. В момента той е единственият, достоен да попадне в непобедимия отбор от 2003-04 г. Начинът, по който преминава през защитниците, ми напомня за моя стар любим колега Марк Овермарс", коментира Киоун в "Daily Mail", сравнявайки нападателя с други звезди от Висшата лига.

"Първоначално използван само в Лига Европа, както Емил Смит Роу, Габриел Мартинели и Еди Нкетия, сега Сака държи света в краката си. Работата му е заразителна, също като усмивката му. Притежава хитростта на Фил Фоудън и скоростта на Маркъс Рашфорд в едно.  

Арсенал е единственият тим в историята на Висшата лига, спечелил историята без да загуби и един мач. Това се случва през сезон 2003-04 г., когато водени от Арсен Венгер, "артилеристите" взимат 90 точки от 38 срещи, печелейки 26 и завършвайки наравно 12 от тях. Това е и причината да бъдат наречени "непобедимите".

Ето коя друга легенда на Арсенал сравни Сака с Лео Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички