Груба грешка х2 и прехвърляне от 28 м.: "светците" запалиха 2-ра свещ за Сити (ВИДЕО)


Груба грешка х2 и прехвърляне от 28 м.: "светците" запалиха 2-ра свещ за Сити (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1491 0

За мнозина първото полувреме между Саутхемптън и Манчестър Сити за Купата на Лигата бе шокиращо. Четвъртфиналът предложи любопитна развръзка и две попадения преднина за "светците" след по-малко от половин час игра.

Пеп Гуардиола далеч не заложи на най-добрите 11, с които разполага, като това оказа своето влияние. Първият гол дойде след груба грешка на Гомес, който сбърка в центъра на терена. Лянко нарави страхотно центриране в наказателното поле, а там Мара изпревари съперника, за да забие красив гол с едно докосване.

Второто попадение обаче бе дори още по-красиво. И за него обаче бе необходима грешка от "гражданите". Първо Жоао Кансело, който е един от малкото на терена за Сити, които са твърди титуляри, се "изхвърли", казано жаргонно" и освободи пространство.

Впоследствие Дженепо напредна с топка в крака и забеляза, че по традиция резервният страж на Манчестър Сити Ортега е излязъл малко по-напред, отколкото трябва. Футболистът на Саутхемптън нямаше нужда от втора подкана и от около 28 метра стреля.

Ударът му бе изключително прецизен - от една страна прехвърли вратаря, а от друга бе насочен точно в ъгъла, за да няма никакъв шанс Ортега да се намеси от тази си позиция.

Всичко за 1/4-финала от Купата на Лигата Саутхемптън - Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички