Без точен удар: слаб Манчестър Сити аут на 1/4-финала за Купата на Лигата - Холанд не помогна (ВИДЕО)


Без точен удар: слаб Манчестър Сити аут на 1/4-финала за Купата на Лигата - Холанд не помогна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5389 0

Манчестър Сити отпадна на 1/4-финалите за Купата на Лигата, след като допусна поражение с 0:2 като гост на Саутхемптън. Пеп Гуардиола пусна в игра доста футболисти, които рядко получават шансове за изява, а сякаш и мотивацията за "гражданите" не бе на ниво.

"Светците" се възползваха от две много груби грешки на английския шампион и реализираха два гола през първата част. Първо Лянко и Мара комбинираха на много висока скорост и с голяма класа, след като Гомес сгрешки подаване в средата на терена.

След това се стигна до 28-ата минута, когато Жоао Кансело се "изхвърли", разговорно казано, а след това Дженепо напредна с топка в крака и видя, че Ортега е излязъл по-напред, отколкото трябва, като успя да го прехвърли от около 28 метра.

Сити бе далеч от обичайното ниво, дори и за резервите на отбора (все пак сред титулярите личаха имена като Лапорт, Уолкър, Кансело, Гюндоган, Филипс, Грийлиш, Фоудън, Алварес, а защо не и Палмър). За втората част влязоха Аке, Аканджи и Де Бройне, а десет минути след това и Холанд, но това отново така и не осигури чисти положения за гол за отбора.

Последният път, в който Сити загуби мач в Англия (в шампионата или за купите), след като губеше на полувремето, бе през април 2022 година - срещу Ливърпул на полуфиналите за ФА Къп. В днешната среща срещу Саутхемптън пък "гражданите" дори не отправиха точен удар.

След като през вчерашния ден за полуфиналите се класираха Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, сега това сториха Саутхемптън и Нотингам Форест, който отстрани Уулвърхемптън след дузпи.

СЪСТАВИ

Саутхемптън: Базуну, Уолкър-Питърс, Чалета-Цар, Лянко, Дженепо, Лавиа, Диало, Мара, Салису, Уорд-Праус, Армстронг

Манчестър Сити: Ортега, Кансело, Гомес, Лапорт, Уолкър, Палмър, Филипс, Гюндоган, Фоудън, Грийлиш, Алварес

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

23' - 1:0! Гомес направи много груба грешка в центъра, точно след като "гражданите" бяха отнели топката. Лянко осъществи великолепно центриране отдясно към наказателното поле, а там Мара направи хубаво движение, изпревари опонента и безкомпромисно с едно докосване насочи топката в близкия ъгъл - без шансове за Ортега.

29' - 2:0! Малко повече от пет минути след това авансът за "светците" бе удвоен. Отлична атака, "изхвърляне" Жоао Кансело, след което Дженепо напредна през центъра с топка в крака. Той видя излезлия напред Ортега и от 38 метра направи стража на Сити безпомощен.

До края на полувремето, както и през цялата част, Сити не създаде нищо по-опасно пред противниковата врата. "Гражданите" притежаваха топката в цели 73% от времето, но нямаха нито един точен удар (и само три опита за гол).

Саутхемптън от своя страна играеше доста по-рядко с топката (27% от времето), но въпреки това имаше два пъти повече опити за гол (6), а в тях влизаха и 4 точни изстрела по посока Ортега.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Въпреки че веднага за втората част в игра се появиха Аке, Аканджи и Де Бройне, откъдето най-вече трябваше да дойде подемът за Сити, а 10-ина минути след това и Ерлинг Холанд, то "гражданите" все така не съумяваха да създават 100%-ови голови положения.

20-ина минути преди края на двубоя те все още контролираха топката в 72% от времето, но и все така нямаха нито един точен изстрел по посока противниковата врата. Опитите за гол станаха 6 срещу 9 за "светците".

До края на срещата нищо не терена не се промени и Манчестър Сити дори не се доближи до това да обърне резултата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като през вчерашния ден (10.01) се изиграха първите две четвъртфинални двойки за Купата на Лигата, са ясни и първите полуфиналисти. Нюкасъл победи Лестър с 2:0, докато Манчестър Юнайтед се справи с Чарлтън с класическото 3:0. Саутхемптън - Ман Сити и Нотингам Форест - Уулвърхемптън ще определят другите два тима, които ще спорят за трофея.

В двубоя участие няма да могат да вземат Рубен Диаш и Бенжамен Менди (дългосрочно) за шампионите, като Джак Грийлиш е под въпрос. Лариос, Ливраменто и Тео Уолкот са аут за "светците", а Маккарти е под въпрос.

Изненадващо или не, но Манчестър Сити не е съумял да спечели два от последните пет двубоя срещу този съперник. Те са завършвали при равен резултат с малко попадения (0:0 и 1:1). Трябва обаче да отбележим, че в останалите три срещи между тях за този период Сити вкарва най-малко по 4 гола на Саутхемптън (5:2, 4:1 и 4:0).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички