"Грешите"! Бивш ас на Манчестър Юнайтед посъветва клуба да се откаже от Маунт и да погледне към Тюрам


"Грешите"! Бивш ас на Манчестър Юнайтед посъветва клуба да се откаже от Маунт и да погледне към Тюрам
Снимка: Getty Images

2588 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед - Луис Заха, посъветва бившия си тим да забрави за една от големите си трансферни цели - Мейсън Маунт, за да се насочи към друга, по-добра алтернатива.

Заха заяви, че звездата на Борусия Мьонхенгладбах - Маркъс Тюрам, е точния избор за лятно попълнение пред Ерик тен Хаг и компания. 25-годишният нападател е твърд титуляр в тима от Бундеслигата. Играейки на поста централен нападател и ляв краен такъв, към момента той има 42 гола и 26 асистенции в 124 мача за клуба.

Бързоногият Тюрам впечатли и на Световното първенство в Катар със страхотни игри за Франция. В последно време различни слухове го свързват с потенциално преминаване в отбори като Челси, Манчестър Юнайтед и Барселона.

"Мейсън Маунт може да пасне на всеки отбор, но не мисля, че се справя добре в последно време с Челси. Затова не съм сигурен защо в момента спекулират повече с името му, отколкото миналата година, когато беше страхотен. Не смятам, че трябва да преминава в Манчестър Юнайтед, предвид формата му", коментира Заха пред "Lord Ping" и продължи.

"Мисля, че тези слухове идват от агентите, затова няма да видя медиите. Трансфер на Маунт обаче не е точният избор към този момент. Маркъс Тюрам е страхотен футболист. Притежава много енергия, увереност, не премисля много.

Той е отдаден играч и тип, който ти гарантира голове и асистенции. Не го казвам само защото е френско момче, а защото наистина харесвам манталитета му. Имаше малко проблеми миналата година, но оправи всичко със страхотното си представяне на Световното първенство. Това момче е технично и добре осъзнава какво се иска от него. Би бил страхотен избор за Юнайтед", допълни още той.

Ето как споделя, че се чувства самият Маунт в Челси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички