Грандове от Острова опипват почвата около звезда на Атлетико Мадрид, заформя се трансферна война


Грандове от Острова опипват почвата около звезда на Атлетико Мадрид, заформя се трансферна война
Снимка: Getty Images

1475 0

Английските грандове Манчестър Юнайтед и Арсенал са провели разговори с агента на нападателя на Атлетико Мадрид Жоао Феликс. 23-годишният португалец не получава достатъчно шансове за изява на "Уанда Метрополитано" и не е стартирал като титуляр за „дюшекчиите“ от септември насам. Поради тази причина не е изненада за никого, че Феликс е сериозно спряган за трансфер в друг клуб. Челси също се интересува от португалския национал.

Мадридчани платиха 114 млн. паунда за Феликс през 2019, но той демонстрира само епизодично класата си в Ла Лига, показвайки най-доброто от себе си на изминалото световно първенство в Катар, където се отчете с гол и две асистенции. Воденият от Ерик тен Хаг тим на Юнайтед търси заместник на Кристиано Роналдо, с когото разтрогна миналия месец, докато Арсенал иска да подсили офанзивната си мощ след травмата на Габриел Жезус, която ще го остави за дълго време извън терените.

"И Арсенал, и Манчестър Юнайтед са разговаряли с Жорже Мендеш относно Жоао Феликс, като Челси и Астън Вила също са се свързали с него. Те са уведомени относно условията на сделката, но все още изчакват окончателното решение на Атлетико Мадрид относно потенциален наем, тъй като от "дюшекчиите" държат на 100 млн. евро трансферна сума. Научих, че тази седмица ще има нови преговори, за да се намери начин за постигане на сделка за Жоао Феликс", заяви трансферният гуру Фабрицио Романо  за „Caught Offside“.

Информацията идва, след като „The Telegraph“ писа, че Феликс ще се присъедини към Челси следващия месец първоначално под наем от Атлети. "Сините" обмислят наем с опция или задължение за постоянно закупуване през лятото. Предвид факта, че лондончани са най-слабо резултатни от тимовете в горната половина на таблицата, президентът на клуба Тод Боули "е склонен бързо да осъществи сделка.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Юнайтед преговаря с Гакпо 6 месеца, а Ливърпул го отмъкна за 1 час (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички