"Говорете с Пеп, най-добрия в света": Саутгейт отговори на претенциите от звезда на Манчестър Сити


"Говорете с Пеп, най-добрия в света": Саутгейт отговори на претенциите от звезда на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1673 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на Англия Гарет Саутгейт отговори по любопитен начин на въпрос, свързан с недоволство на звездата на Манчестър Сити Фил Фодън. Младият англичанин не смята, че е използван на правилната позиция.

Саутгейт го пуска към фланга, а не на по-централна позиция. Според Фодън той трябва да играе зад нападателя, като неведнъж в интервюта е споделял, че там се чувства по-комфортно и по-полезен за своя отбор.

Когато наставника на "трите лъва" бе запитан за коментар на тези му думи, той намеси и мениджъра на "гражданите" Пеп Гуардиола. Както е добре известно, испанецът също залага на Фодън предимно повече по фланга, отколкото на централна позиция.

"Трябва да говорите с Пеп, най-добрия треньор на света, който го пуска повече към фланга. Той винаги има свободата да варира и да влиза навътре, ако го пускаме към фланга, и това е важно. Зависи от нивото на мача, наистина" - бяха думите на Саутгейт.

В последния си мач от квалификациите за Евро 2024 "трите лъва" не успяха да победят и да си гарантират почти със сигурност излизане от групата. Въпреки издънката Саутгейт отличи един футболист на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички