Лео Меси и още трима част от таен списък на Шави за Барселона?


Лео Меси и още трима част от таен списък на Шави за Барселона?
Снимка: GettyImages

6385 0

Легендата на Барселона - Лео Меси, е част от таен списък на настоящия треньор на каталунците Шави, информира авторитетното местно издание "El Nacional". 

Медията съобщава, че наставникът е включил бившия си съотборник сред избраниците за потенциални заместници на Ансу Фати с настъпването на летния трансферен прозорец.

Спадът във формата на младока

След поемането на главния пост от специалиста в испанския гранд, считаният за един от най-големите таланти на "лос кулес" Фати е далеч от убедителен. През настоящата кампания той записа 37 мача, 6 гола и 3 асистенции във всички турнири.

Немалко, наглед сигурни положения, той изпуска, а честите и сериозни контузии свалят драстично формата му. Местните медии съобщават, че каталунците желаят да изпратят под наем футболиста в друг тим. Не е ясно дали самият Шави споделя подобно мнение, но той изглежда се е подготвил за подобен сценарий.

Меси обратно на "Камп Ноу" - мисията възможна?

Очаквано или не, името на Меси оглавява въпросния списък. Легендарният аржентинец бива свързван със завръщане на "Камп Ноу" последните месеци, а президентът на клуба Жоан Лапорта далеч не отрича тази възможност.

Договорът на 7-кратния носител на "Златната топка" с ПСЖ изтича в края на сезона. С оглед финансовите и чисто футболни проблеми на парижани и поредното отпадане от Шампионска лига, актуалният световен шампион едва ли ще се противи на подобен ход от "блаугранас". 

Кои имена още попадат в списъка?

Твърди се, звездата на Атлетико Мадрид - Яник Караско, също попада във въпросния списък на Шави. Той от дълго време попада в радарите на клуба. 

Пиер-Емерик Обамеянг бива също считан като потенциално ново попълнение за "лос кулес". Бързоногият нападател се понрави на фенове и ръководство по време на периода си под наем в клуба.

Като четвърта опция се посочва нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино. Наскоро медиите в Англия "гръмнаха" с информация, че той обмисля да сложи край на приключението си с мърсисайдци, което го прави апетитна хапка за редица клубове.

Други информации свързваха Меси с евентуално завръщане в родния му клуб Нюелс Бойс. Скорошна случка обаче е напът да го откаже от подобен вариант.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички