Голова фиеста на "Сейнт Мери Стейдиъм" - Челси напомни за себе си


Голова фиеста на "Сейнт Мери Стейдиъм" - Челси напомни за себе си

1146 0

Челси "разпиля" отбора на Саутхямптън като гост с 6:0 на „Сейнт Мери Стейдиъм“, в мач от 32-я кръг на Висшата лига. Европейският шампион се върна на победния път, след като записа две поредни загуби у дома - една от шампионата и една от Реал Мадрид през седмицата в Шампионска лига. 

Голмайсторите

Точни за лондончани бяха Маркос Алонсо, Кай Хаверц, а Тимо Вернер и Мейсън Маунт се разписаха на два пъти. Вернер можеше да завърши първата част с четири попадения, но намери гредата, на пазената от Фрейзър Форстър врата, цели 3 пъти.

Развой на срещата

Челси влезе мотивирано в двубоя със 7 поредни победи далеч от вкъщи. Още през първото полувреме „сините“ нанесоха своя удар. Отборът, воден от Томас Тухел, пое инициативата от самото начало на двубоя, показвайки стабилност в халфовата линия и скорост в предни позции. Лондончани отбелязаха 4 безответни попадения до края на първата част и до голяма степен подпечатаха победата си още преди почивката. През второто полувреме добавиха още 2 гола.

От другата страна домакините изглеждаха абсолютно трагични във фаза защита, безидейни в средата на терена и в предни позиции. Още в средата на първото полувреме мениджърът на „светците“ Ралф Хазенхютъл бе принуден да извади бившия играч на Челси от полузащитата си Ориол Ромеу, за да вкара десния бек Ян Валери, защото отбраната не успяваше да смогне със скоростта в атаката на гостите. Това бе 11-ят пореден мач удома, в който Саутхямптън допуска гол от състава на Челси.

Шестте гола във вратата на домакините

Още в 17-ата секунда домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар до вратата на Менди, но не се стигна до нищо интересно. Отговорът на Челси не закъсня и в третата минута Тимо Вернер нанесе удар, който обаче срещна страничния стълб.

Малко по-късно в 7-ата минута след хубаво центриране на Рубен Лофтъс-Чийк отново Тимо Вернер стреля с глава и намери напречната греда. Минута по-късно след отлична атака, завършена от Маркос Алонсо - лондончани излязоха напред в резултата.

Второто попадение за гостите бе отбелязано от Мейсън Маунт в 16-ата минута след плътен удар извън наказателното поле. Гостите тотално контролираха играта.

След двете си греди Вернер успя да се възползва след ужасяваща грешка в полузащитата на „светците“ и използвайки скоростта си, успя да пробие в предни позиции, залъга Фрейзър Фостър и намери опразнената врата на домакините.

Отново Тимо Вернер имаше заслуга и за 4-я гол във вратата на Саутхямптън, възползвайки се от грешка на централния защитник Мохамед Салису. Германецът направи страхотен рейд, който завърши с хубав удар, но отново срещна гредата. За щастие, имаше добавка от сънародника му Кай Хаверц, с която той вкара.

През втората част Мейсън Маунт и Тимо Вернер бяха отново точни за лондончани, оформяйки крайното 6:0.

Какво предстои за двата тима?

С победата си днес „сините“ са с актив от 62 точки и заемат третата позиция във временното класиране на Острова. За тях борбата за оставане топ 4 във Висшата лига продължава, но следващата стъпка пред тима е мачът реванш от Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Челси загуби с 1:3 на „Стамфорд Бридж“ и задачата им във вторник на „Сантиаго Бернабеу“ няма да бъде никак лека.

Саутхямптън са 13-и с 36 точки и им предстои доста трудна прогама, включваща срещи с Арсенал, Брайтън и Кристъл палас.

Ето какво каза мениджъра на Саутхямптън преди мача с Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички