Голям интерес! Трети италиански гранд желае да привлече ветерана на Ливърпул Жоел Матип


Голям интерес! Трети италиански гранд желае да привлече ветерана на Ливърпул Жоел Матип
Снимка: Getty Images

3468 0

Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, е помолил ръководството на клуба да прегледа възможността за привличане на защитника на Ливърпул Жоел Матип

Италианският "Forza Roma" съобщава, че легендарният португалец е силно заинтригуван от това да има качествата на централния бранител в редиците си. Изданието споделя, че специалистът вижда в лицето на ветерана човек, който може да направи разликата в тима.

Позицията на Ливърпул

От информацията става ясно, че "червените" и Юрген Клоп се готвят да внесат сериозни промени в отбора през лятото. Договорът на 31-годишния състезател изтича през 2024 г. На Острова обаче твърдят, че ръководството на мърсисайдци е готово да се раздели с него преждевременно. 

Бранителят на "Анфийлд"

Матип има изиграни 186 мача с екипа на Ливърпул, в които записва 11 гола и 6 асистенции, печелейки Шампионска лига, Висшата лига, Купата на Англия и ФА Къп.

Като главен кандидат за правата му се явява Рома. "Джалоросите" ще се целят в добра сделка, подобна на тази за Крис Смолинг, който пристигна от Манчестър Юнайтед за сумата от 15 млн. евро.

"Римските вълци" обаче са само 1 от 3-те италиански клубове, желаещи защитника. Кои са останалите 2?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички