Голям брой играчи на Ливърпул са били под ръководството на Ралф Рангник


Голям брой играчи на Ливърпул са били под ръководството на Ралф Рангник
Снимка: Getty Images

1509 0

Наставникът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник си приписа част от заслугата за успехите на Ливърпул в последните години. Германецът говори преди предстоящото дерби с Ливърпул от Висшата лига утре (19.04) на "Анфийлд" и заяви, че е работил с около половин дузина от настоящите футболисти на мърсисайдци назад във времето в различни отбори.

Рангник, който наследи юздите на Олд Трафорд от Оле Гунар Солскяер през ноември 2021 г., се изказа ласкаво за вечния съперник на своя тим. „Те са добри, изключително добри. Не е случайно, че са толкова добри, колкото са. Юрген Клоп изгради този отбор през последните шест години и половина. Шест или седем от тези играчи са били под мое ръководство в различни отбори, а тогава никой не ги познаваше“, похвали се Рангник.

„Не е случайно, че това вероятно е клубът с най-голям брой играчи от бившите ми клубове, защото техният подход, стилът им на футбол, начина, по който искат да играят, са доста сходни“, заяви още немският наставник.

Ето всъщност и кои са играчите, с които Ралф Рангник е работил преди. Той беше спортен директор на „Ред Бул Груп“ между 2012 и 2020 година, а това означава, че той е следял за развитието на играчи като Садио Мане и Такуми Минамино, които играеха за Ред Бул Залцбург, както и бившите футболисти на РБ Лайпциг Наби Кейта и Ибрахима Конате.

Други играчи, които са били под ръководството на Рагник, са бразилецът Роберто Фирмино, който играеше в Хофенхайм и Жоел Матип, който пък беше част от Шалке.

Въпреки хвалебствията по свой адрес, Рангник не бе доволен от играта на Манчестър Юнайтед в последния мач, който бе спечелен трудно с 3:2 срещу Норич. Немският наставник сподели какви са шансовете на "червените дяволи" срещу Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички