Бербо към Юнайтед: Ако разполагате с 11 "Бербатови", със сигурност ще...


Бербо към Юнайтед: Ако разполагате с 11 "Бербатови", със сигурност ще...
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3159 0

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов говори за съвременния футбол и от какви играчи се нуждаят отборите, за да печелят. Бившият нападател посочи какво би се случило с отбор, притежаващ 11 "Бербатови".

"Ако имате 11 Бербатови, няма да спечелите нищо, това е сигурно. Ето защо имате нужда от комбинация от играчи, жертващи се за отбора и вършещи мръсната работа. Играчи като този биха могли да бъдат във Вашата сянка (когато сте нападател), защото всеки обича добрия гол и специалните асистенции, нещо, което да накара публиката да избухне. Но през повечето време това е възможно, само защото имате трудолюбиви играчи зад себе си, които получават топката и Ви я дават и Ви карат да изглеждате добре по някакъв начин", коментира българинът пред официалния сайт на Юнайтед.

Кандидатът за президент на БФС ще участва в благотворителен мач на "Олд Трафорд" на 21 май. Той ще противопостави легенди на "червените дяволи" и такива на Ливърпул, а целта е набиране на средства за фондация "Манчестър Юнайтед". Бербатов коментира и как се е променила футболната игра от 2018 г., когато прекрати кариерата си.

"Футболът се променя постоянно, от вчера за днес. Със сигурност се промени и сега е още по-физически и по-бърз по начина, по който виждаме да играят Ливърпул и Манчестър Сити. Понякога е тактически, защото, когато имате Клоп и Гуардиола, със сигурност те се опитват да се надхитрят и да покажат кой е по-големият мъж в това отношение. Понякога може да е скучно, понякога и много забавно. Зависи от играчите, които имате в отбора. Едно нещо, което е сигурно, е, че футболът започва в мозъка и всичко останало следва", отсича бившият голмайстор на "дяволите". А ето какво каза по-рано той за Юнайтед и Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички