Гол в последната секунда изстреля Манчестър Юнайтед в топ 4 на Висшата лига след директната битка с Уест Хям


Гол в последната секунда изстреля Манчестър Юнайтед в топ 4 на Висшата лига след директната битка с Уест Хям
Снимка: Getty Images

4898 0

Манчестър Юнайтед отново разочарова с играта сиж през този сезон и бе на секунди от това да се провали във важната битка за топ 4 във Висшата лига срещу Уест Хям, но този път дозата късмет покри "червените дяволи", тъй като упоритостта им даде резултат буквално в последната секунда и те спечелиха с 1:0 с гол на Маркъс Рашфорд.

В тази атака Единсон Кавани бе изведен в наказателното поле от Антони Марсиал, като останаха много сериозни съмнения за засада. Сякаш с милиметри, но такава нямаше (още повече, че ВАР не се намеси, за да отсъди нарушение на правилата). Впоследствие уругваецът пусна успореден на голлинията пас на далечната греда, където връхлиташе Рашфорд, който засече топката в мрежата.

Голът на Рашфорд пък бе неговият четвърти след 90-ата минута във Висшата лига - най-малко два пъти повече от всеки друг футболист на манчестърци. Още по-показателен е фактът, че никой играч преди не е вкарвал толкова късни победни голове в историята на Висшата лига.

Юнайтед бе по-активният отбор, докато Уест Хям видимо щеше да е доволен от точката, която поне временно щеше да го задържи в топ 4 и пред "дяволите". Сега поне временно Юнайтед влезе в топ 4 с 38 точки от 22 мача, докато Уест Хям остана пети с 37 пункта от 23 срещи.

Голямата звезда в състава на Ралф Рангник Кристиано Роналдо имаше няколко добри възможности за гол, но малко не му достигна. Той имаше и много сериозни претенции за дузпа, но Джонатан Мос я подмина (СНИМКА - имаше ли дузпа за Роналдо и Юнайтед срещу Уест Хям).

За Манчестър Юнайтед предстои нов мач у дома с, но от четвъртия кръг за ФА Къп - срещу Мидълзбро след паузата (4 февруари). Следващото изпитание във Висшата лига пък е поне на хартия по-лесно от Уест Хям - Бърнли (8 февруари). "Чуковете" играят срещу Кидърминстър във ФА Къп (5 февруари) и след това срещу Уотфорд в шампионата (8 февруари).

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Алекс Телес, Магуайър, Варан, Дало, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Грийнууд, Еланга, Роналдо

Уест Хям: Ареола, Цоуфан, Доусън, Зума, Кресуел, Райс, Соучек, Ланцини, Форналс, Боуен, Антонио

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 9-ата минута Юнайтед получи правото да изпълни пряк свободен удар на отлична позиция, след като Бруно Фернандеш бе фаулиран. Роналдо се нае с изпълнението, но ударът му се спря в стената.

10-ина минути след това Фернандеш се отличи с много хитро подаване в наказателното поле на "чуковете", но съвсем малко не стигна на Кристиано да засече топката от непосредствена дистанция и да се разпише.

В 35-ата минута пък Юнайтед имаше много сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу Кристиано Роналдо в наказателното поле. Джонатан Мос обаче не отсъди нарушение, а ВАР не се намеси, за да коригира това му решение. Контакт имаше - Зума хвана с ръце португалеца и след това дори посегна с крак, като в никой момент не игра с топката. Съдията имаше основания да посочи бялата точка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Юнайтед започна силно втората част и в 49-ата минута създаде много добро положение за гол. Доза късмет след отиграване на Деклан Райс осигури шанс за Фред да стреля от наказателното поле. Бразилецът го стори мощно, но Ареола добре изби в ъглов удар.

По-малко от 10 минути след това гостите стигнаха до добра възможност. След ъглов удар и избита топка Боуен бе забравен на границата на наказателното поле, пое топката и стреля добре в близкия ъгъл, но топката се оплете от външната страна на вратата в мрежата.

В 58-ата минута Рафаел Варан се придвижи отлично на първа греда при центриране от ъглов удар, намери топката отлично и я насочи към далечния ъгъл, но тя мина с малко покрай вратата.

В следващите минути Юнайтед ставаше все по-активен с топката, а Рангник направи няколко офанзивни смени. Въпреки това чистите голови положения липсваха. Уест Хям пък опитваше да контраатакува при всеки удобен момент и демонстрира, че може да бъде много опасен!

Именно след контраатака "чуковете" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в 87-ата минута. При него Соучек засече с глава центрирането и топката мина изключително близо до страничния стълб - най-доброто положение за гол в целия мач до момента за Уест Хям.

90+3' - 1:0! В последните секунди от срещата Кавани бе изведен в наказателното поле, подаде успоредно на голлинията към Рашфорд, който на опразнената врата вкара и донесе безценния успех!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Юнайтед се намира на седмата позиция с 35 точки от 21 мача. Уест Хям пък е на четвърто място с два пункта повече, но и един двубой повече. Така при успех днес "червените дяволи" ще изместят "чуковете" от топ 4 и поне временно ще се настанят там.

Срещата между тези съперници от петия кръг през този сезон завърши с успех с 2:1 за Юнайтед като гост, но тогава Уест Хям пропусна много положения пред противниковата врата, а в последните секунди Давид де Хеа дори спаси дузпа. Все пак "чуковете" си отмъстиха и три дни след това отстраниха Юнайтед от Купата на Лигата.

Ралф Рангник няма да може да разчита на Ерик Баи, Единсон Кавани, Виктор Линдельоф, Пол Погба, Люк Шоу и Аарн Уан-Бисака поради различни причини. Нобъл, Огбона и Зума пък няма да са на линия за своя тим. Други играчи са под въпрос и за двата тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички