Гигс: Ван Гаал ми беше обещал, че аз ще го наследя в Юнайтед


Гигс: Ван Гаал ми беше обещал, че аз ще го наследя в Юнайтед
Снимка: Getty images/Gulliver

1936 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкри, че бившият мениджър на тима Луис ван Гаал го е готвил за свой наследник в клуба. Уелсецът завърши футболната си кариера през 2013 година и стана асистент на Дейвид Мойс, който не изкара дори един пълен сезон на "Олд Трафорд".

45-годишният сега Гигс остана в клуба и след уволнението на Мойс и през следващите 2 години беше помощник на Ван Гаал. Сега бившата звезда признава, че ръководството на клуба не му е давало никакви гаранции, че може да го назначи за треньор, но холандецът е виждал в него своя приемник.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД РАЗКРИ КОЛКО ПЛАТИ ЗА УВОЛНЕНИЕТО НА МОУРИНЬО

"Не, клубът нищо не ми е обещавал. По-скоро това бе обявено от Луис. Познавате Луис. Той каза на Ед Удуърд: "Ще работя като треньор на тима три години, а после отстъпвам мястото си на Райън". Типично за Луис", коментира уелсецът, цитиран от "The Guardian".

"Никой не ми е давал обещания. Не мисля, че бях готов за тази работа, когато спрях да играя, но след периода на работа с Луис се чувствах повече от готов. Знам, че за Юнайтед нищо не се получи от това, но за мен Луис беше страхотен, защото беше мой учител", допълни Гигс. А ето кой прогони легендата от клуба впоследствие. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички