Манчестър Юнайтед разкри колко плати за уволнението на Моуриньо


Манчестър Юнайтед разкри колко плати за уволнението на Моуриньо
Снимка: Guliver/GettyImages

3503 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед е заплатило сумата от 19,6 милиона паунда под формата на компенсация на бившия мениджър на тима Жозе Моуриньо, съобщават от клуба. Причината е решението за преждевременното отстраняване на португалеца от поста мениджър на "Олд Трафорд".

В многомилионната сума влизат разплащанията и за петте члена от екипа на Моуриньо в треньорския щаб, които напуснаха клуба заедно със "Специалния" през декември, след като регистрираха най-слабия старт на сезона от 28 години насам.

Сумата, която е изплатена на Моуриньо, е по-малка от предварителните информации, но надхвърля с четири пъти компенсациите на Дейвид Мойс и Луис Ван Гаал, които бяха уволнени съответно през 2014 и 2016 година.

Жозе Моуриньо, който имаше контракт с клуба до 2020 година, бе заменен на поста от Оле Гунар Солскяер. Норвежецът успя да стартира по великолепен начин начело на тима, регистрирайки само една загуба от 12 мача, като същевременно изведе "червените" до топ 4 във Висшата лига.

Междувременно стана ясно, че през 2014 година "червените дяволи" предпочитат да назначат Луис Ван Гаал пред един от най-добрите мениджъри в света. Кой е той - разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички