Три причини защо назначаването на Солскяер е грешно


Три причини защо назначаването на Солскяер е грешно
Снимка: Getty Images/Guliver

3902 0

След като вече е и официално, че Оле Гунар Солскяер поема Манчестър Юнайтед до края на сезона, е редно да помислим кои са причините да вярваме, че това решение е грешно. Феновете на "червените дяволи" са в облаците от назначаването на клубна легенда, но ще помогне ли това на любимия им клуб.

1. Временно назначаване

Отборът Манчестър Юнайтед е сред най-разпознаваемите и със сигурност в Топ 5 на отборите в света с най-много фенове. Защо един клуб с подобен мащаб не е успял да намери подходящ заместник, а назначава временен такъв. Със сигурност решението Жозе Моуриньо да бъде уволнен не е взето само заради поражението от Ливърпул, като на "Олд Трафорд" са имали време да потърсят идеалния човек за позицията. Това обаче може да значи, че от Юнайтед просто имат интерес към мениджъри, които в момента са заети като Маурисио Почетино и Масимилиано Алегри, които са свързвани с гранда от Манчестър.

2. По-добрите опции от Солскяер

Солскяер има много малък опит като мениджър на високо ниво. Предишния път, когато бе пробван във Висшата лига се издъни. Рисково действие от ръководството на английския тим, като на Острова са разделени около мнението дали бившият нападател може да се справи по-добре от Специалния. Лоран Блан, Антонио Конте и Зинедин Зидан са треньори с доказани качества, но така и нито единият не бе назначен.

3. Издънката на Солскяер във Висшата лига

ЖОЗЕ МОУРИНЬО ИЗГОНИЛ РАЙЪН ГИГС ОТ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

През 2014 година Оле Гунар Солскяер е обявен за мениджър на Кардиф. Това се случи, след като норвежецът изведе Молде до първа титла в родината си след 100 години. Той изкара девет месеца в уелския тим, с който изпадна от Премиършип и записа 9 победи, 5 равенства и 16 загуби по време на престоя си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички