Ценен успех: Тотнъм доближи Юнайтед и топ 4 във Висшата лига, Кейн доближи Коул, Лампард и Рууни


Ценен успех: Тотнъм доближи Юнайтед и топ 4 във Висшата лига, Кейн доближи Коул, Лампард и Рууни
Снимка: Getty Images

1256 0

Тотнъм успя да победи с минималното 1:0 Фулъм в мач от 21-вия кръг на английската Висша лига. Победата е изключително ценна за "шпорите", които доближиха топ 4 и Манчестър Юнайтед на три точки ("червените дяволи" обаче са с мач по-малко). Фулъм пък остава 7-и с 31 точки.

В никакъв случай не може да се каже, че футболистите на Антонио Конте впечатлиха. Статистически бяха изравнени с опонента си (притежание на топката, удари, точни изстрели и т.н.), а освен това повече на брой хубави положения за гол имаше пред вратата на Уго Лорис. В някои моменти обаче домакините не бяха прецизни в последната фаза, а в други френският страж се намесваше добре.

Въпреки това комбинация между любимците на феновете Хюн Мин Сон и Хари Кейн доведе до така важния успех. Голът бе на английския нападател и падна в добавеното време на първото полувреме.

С гола Кейн постигна няколко неща:

- гол номер 199 във Висшата лига;

- официално изарвни Джими Грийвс като голмайстора на Тотнъм за всички времена;

- вкара на 33-ти различен стадион във Висшата лига. Само Анди Коул (37), Франк Лампард (34) и Уейн Рууни (34) го превъзхождат в този показател.

Следващият мач за Тотнъм е нов сблъсък с Манчестър Сити. Двата тима играха в шампионата на 19-и януари, когато Тотнъм поведе с 2:0, но загуби с 2:4, а сега ги очаква нов мач във Висшата лига, този път на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" (05.02).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички