Гари Невил: Алисон е по-важен за Ливърпул от Ван Дайк


Гари Невил: Алисон е по-важен за Ливърпул от Ван Дайк
Снимка: Getty Images/Guliver

1090 0

Гари Невил смята, че Алисон Бекер е играчът на годината за Ливърпул, тъй като той е имал по-голямо влияние върху отбора, отколкото Върджил ван Дайк. Бразилският страж пропусна част от сезона за своя тим заради контузия, но през останалото време беше почти непробиваем на вратата на мърсисайдци.

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Гари Невил е на мнение, че вратарят на Ливърпул може да бъде сравняван с някои от легендите на „червените дяволи“ като Петер Шмайхел и Едвин ван дер Сар и е доста по-важен за тима, отколкото Върджил ван Дайк. „Мисля, че Ливърпул спечелиха първенството заради Алисон. Има доза истина, когато хората казват, че Върджил ван Дайк е липсващото парче от пъзела в Ливърпул, но аз не съм изцяло съгласен. Според мен това е Алисон. Когато се върна две-три години назад, бях много критичен спрямо вратарите, които бяха в Ливърпул. Казах, че никога няма да спечелят първенството с подобни футболисти под рамката. Но когато Алисон дойде, положението се промени. Както беше в Манчестър Юнайтед с идването на Шмайхел и след това на Ван дер Сар. За мен Ван Дайк е един от най-добрите централни защитници, ако говорим за последните две години, но голямата промяна в Ливърпул беше вратарят“, заяви Гари Невил.

Ливърпул се нуждае от още само две победи, за да спечели настоящия сезон във Висшата лига. Мърсисайдци подновяват кампанията в Англия с дерби срещу Евертън в неделя. А ето кой футболист на Ливърпул бе избран за играч на сезона във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички