Габриел Мартинели от Арсенал разкри, че черпи вдъхновение от Кристиано Роналдо


Габриел Мартинели от Арсенал разкри, че черпи вдъхновение от Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images

1138 0

Изгряващата звезда на Арсенал - Габриел Мартинели, разкри кой футболист го мотивира за блестящите му изяви през този сезон с екипа на "топчиите". Той сподели, че се опитва да подражава на Кристиано Роналдо и че от малък следи неговата кариера.

"Ако говорим за футболисти, човекът, когото гледах винаги беше Кристиано Роналдо. Наблюдавах го много, когато растях, харесвах стила му. Освен него в живота моето основно вдъхновение със сигурност са родителите ми. Когато бях млад и все още, те винаги са били до мен и са част от моя живот", каза Мартинели за клубния уебсайт.

Мартинели подписа с "артилеристите" през юли 2019 година от бразилския Итуано и оттогава не е поглеждал назад. 21-годишният играч има ключова роля в невероятния сезон на Микел Артета начело на Арсенал, който се бори за златото във Висшата лига.

Той е и голмайстор на клуба в шампионата, заедно с Мартин Йодегор, като и двамата имат по 15 гола. Феновете на тима бяха възхитени, когато той избра да продължи кариерата си в Северен Лондон, подписвайки договор по-рано тази година до 2027-а.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ясен е бюджетът, с който Микел Артета ще разполага през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички