Големият проблем, който дърпа ПСЖ назад - Анри направи сравнение с два големи гранда


Големият проблем, който дърпа ПСЖ назад - Анри направи сравнение с два големи гранда
Снимка: Getty Images/Guliver

1459 0

Бившият нападател на Барселона и Арсенал Тиери Анри разказа за своя опит в двата клуба като точка на контраст с настоящия отбор на Пари Сен Жермен. Той дори предположи, че проблемите в съблекалнята може да е една от причините за продължаващите им борби в Европа.

Липсата на дисциплина е големият проблем в ПСЖ

Въпреки че достигна до финала през 2020 г., ПСЖ се бори многократно в Европа и все повече се усеща, че всеки сезон завършва с драма и натиск към мениджъра. За мнозина не подписванията или мениджърът са проблемът, а по-скоро културата в съблекалнята. Говорейки за Amazon Prime Sport France, Хенри подчерта липсата на дисциплина в ПСЖ.

"Какви са правилата в ПСЖ? Като цяло, по-старшите в отбора са тези, които ви дават правилата, когато пристигнете в клуба. Когато пристигнах в Арсенал, беше невъзможно да направя това, което исках. Моментално следваше глоба, ако някога сте превишили малко в ролята си", категоричен бе французинът.

Хенри продължи да обяснява случка, илюстрираща подобна йерархия в Барселона, когато той се присъедини към каталунския отбор. Настоящият мениджър Шави Ернандес тогава е бил главният герой.

"Когато пристигнах в Барса, се смях на "Повече от клуб". Шави веднагаме върна в правилния път. Той ми каза: "Не си спечелил нищо тук... Когато спечелиш, можеш да говориш".

Шави сега е натоварен със задачата да управлява цялата съблекалня на Барселона. През целия този сезон бившият полузащитник се стараеше да подчертае стойността на Роберт Левандовски в един млад отбор като човек, който определя стандарта за младите. Последната информация, която пък дойде от Барселона бе, че Лионел Меси вече не иска да се връща на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички