Футболист със 197 мача за Арсенал се завърна в Лондон и започна работа на "Емиратс"


Футболист със 197 мача за Арсенал се завърна в Лондон и започна работа на "Емиратс"
Снимка: Getty Images/Guliver

1314 0

Бившият полузащитник на Арсенал Джак Уилшър се завърна в клуба като мениджър на тима до 18 години, след като наскоро се оттегли от футбола, съобщиха от пресслужбата на "артилеристите".

30-годишният бивш национал на Англия "окачи бутонките" миналата седмица след обещаваща кариера, която бе до голяма степен помрачена от проблеми с контузии. Той прекара време, работейки с младите играчи на Арсенал през миналия сезон и сега се зае с това да подмогне оформянето на следващите големи таланти от школата на клуба.

"За мен е огромна чест да встъпя в тази длъжност. Не е тайна за никого, че обичам този клуб. Обичам това, зад което стоим, и голяма част от живота ми премина в тази академия, някои от най-хубавите дни в живота ми. Това е огромна възможност за мен и съм готов за предизвикателството. Гладен съм и нямам търпение да помогна на тези млади момчета да разцъфнат и да бъдат най-добрите си версии както на терена, така и извън него. За мен е специално чувство да бъда част от семейството на Арсенал", каза той в клубно изявление.

Уилшър излезе от академията на Арсенал и имаше престои в Болтън, Борнемут, Уест Хем и датския Орхус. Той изигра 197 мача за "топчиите" и бе част от съставите, спечелили ФА Къп през 2014 и 2015 година.

"Всички знаят колко страстен е Джак, когато става въпрос за Арсенал. Той осъзнава какво искаме да постигнем тук и наистина ни впечатли миналата година. Той знае какво се изисква, за да прогресира един играч от академията и да влезе в първия тим", коментира настоящият мениджър на школата на лондончани Пер Мертезакер.

Вижте още: Гарет Бейл се надъха - иска да играе на Евро 2024 и Мондиал 2026

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички