Гарет Бейл се надъха - иска да играе на Евро 2024 и Мондиал 2026


Гарет Бейл се надъха - иска да играе на Евро 2024 и Мондиал 2026
Снимка: Getty Images

1257 0

Капитанът на Уелс Гарет Бейл сподели, че преминаването му в американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС) му дава най-добрия шанс да играе на Европейското първенство през 2024 година и дори на Световното две години по-късно.

Бившият футболист на Реал Мадрид и Тотнъм бе официално представен като играч на ФК Лос Анджелис, с който подписа договор за 1 сезон, но призна, че иска да остане възможно най-дълго:

"Имам много години пред себе си. Не мога да дойда тук просто за шест или 12 месеца. Дойдох тук, за да бъда в отбора възможно най-дълго", започна той. "Искам да се справя възможно най-добре и да се опитам да оставя отпечатъка си върху това първенство, върху този тим. Очаквам с нетърпение бъдещето, не е просто нещо кратко".

Бейл, който навършва 33 на 16 юли, вижда МЛС като най-добрия му път да играе за Уелс отвъд тазгодишното Световно първенство в Катар, което ще е първо за страната му от 64 години насам:

"Това ми дава и най-добрата възможност да отида на следващото европейско първенство, може би дори по-далеч, така че планът ми е да работя усилено. Имаме страхотни намерения за в бъдеще, които ще ме вкарат в инерция и да се надяваме, че ще издържа колкото се може по-дълго. Това, че съм тук, ми дава най-добрия шанс да стигна Европейското - и може би дори Световното. Това е целта ми. Усещам, че съм тук, за да бъда с голяма роля".

Крилото, което спечели 19 трофея за 9 сезона с екипа на Реал Мадрид, се надява и да донесе титли и купи на новия си отбор зад Океана: "Първата ми тренировка беше невероятна, нямах търпение да стартирам. Трябва да направя няколко тренировки, за да бъда готов. Играчите ме приветстваха много топло и да се надяваме, че ще мога да им помогна".

"Искам да помогна за израстването на футбола в САЩ. За играчи, които са преживели много в кариерите си, мисля, че имаме отговорност да спомогнем за развитието на играта по целия свят", добави още Гарет Бейл.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички