Фирмино за старта си в Ливърпул: Треньорът не знаеше как да ме използва, дадох му урок


Фирмино за старта си в Ливърпул: Треньорът не знаеше как да ме използва, дадох му урок
Снимка: Getty Images

7735 0

Роберто Фирмино остава един от най-обичаните от феновете на Ливърпул футболисти, минавали през клуба. Мнозина бяха тъжни, че поема към Саудитска Арабия и го изпратиха подобаващо в последните му мачове, демонстрирайки любовта си към него.

Той изигра 362 двубоя за мърсисайдци, след като осъществи трансфер от Хофенхайм през 2015 година срещу 29 милиона паунда. В срещите за Ливърпул се отличи със 111 попадения, 79 асистенции, 17 жълти картона и нито един червен.

Стартът за него обаче не бе никак лесен на "Анфийлд". А в книгата си Si Senor: My Liverpool Years разкрива, че това се е дължало на мениджъра Брендън Роджърс, който не е знаел как да го използва.

Още: Ливърпул се интересува от играч, струващ 2,5 милиона - клубът му призна за разговори

Роберто Фирмино и проблемът му с Брендън Роджърс в Ливърпул

Брендън Роджърс на пресконференция като мениджър на Ливърпул

"На терена имах ужасен старт, който ме остави да се чудя как ще се развие за мен трансферът. Рядко играех като нападател, а когато бях като крило, Кристиан Бентеке бе в средата. Помня мачове срещу Манчестър Юнайтед и Арсенал, в които играех отляво в полузащитата и имах повече отговорности в защита. Прекарвах толкова време, връщайки се дълбоко в половината, на практика играех като краен защитник.

Бях далеч от позициите на терена, в които мога да правя разликата. Беше очевидно, че мениджърът, Брендън Роджърс, не знаеше как да ме използва. Не мисля, че разбираше стила ми. Никога не съм разбирал плановете му за мен. Може би защото не е имал такива" - споделя Фирмино.

След време Роджърс поема Лестър, с който се изправя срещу Фирмино. Двата отбора се срещат през 2019 година на "Кинг Пауър Стейдиъм" на Боксинг Дей. Тогава "червените" печелят с 4:0, а Фирмино вкарва два гола.

"Никога не съм празнувал пред феновете на опонента, никога не съм дразнил противниците, не съм провокирал никого. Но онзи ден на "Кинг Пауър Стейдиъм", признавам, дадох съобщение на треньора на скамейката на противниковия тим. Напомняне за Брендън Роджърс, че никога не е вярвал в мен така, както шефът го стори (бел. ред. Юрген Клоп)" - споделя още бразилецът.

Още: Нито Салах, нито Ван Дайк: Клоп обяви любимия си трансфер в Ливърпул

Мениджърът на мърсисайдци бързо се превърна в любимец не само на играчите, но и на феновете на тима. И той обаче мина през някои доста трудни периоди - най-вече миналия сезон. Той сам посочва среща от предишната кампания, определяйки я за "най-лошия му мач в Ливърпул" - след него титуляр повече не игра - какви радикални мерки взе Клоп?

7 любопитни факта за намиращия себе си в Ливърпул Коди Гакпо

"Винаги съм искал да играя за Клоп": Звезда на Борусия Дортмунд съжалява за провален трансфер в Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички