Финансов рай за Тотнъм - приходите са се увеличили чувствително


Финансов рай за Тотнъм - приходите са се увеличили чувствително
Снимка: Getty Images/Guliver

1084 0

Тотнъм Хотспър разкри финансовата си година за 2022-а година, като от лондонския клуб признаха, че имат ръст от 23% при парите си. „Шпорите“ са генерирали 444 милиона британски лири през миналата година, а преди две приходите им са били на стойност 361,9 млн. Паунда.

Завръщането на феновете е от най-голям плюс за клуба, като над 105 милиона лири са постъпили от привържениците, след като през първата година по време на коронавирус приходите бяха едва два милиона паунда.

Парите от генералния спонсор също са се покачили, след като клубният магазин отново отвори пари и тимът вече калкулира 183,5 милиона паунда от 152 милиона през миналата година.

Макар да похарчи много пари за Ричарлисон, Ивс Бисума и Кристиан Ромеро през лятото, то загубите на отбора са намалели с 40% до 50 милиона от 83,8 през миналата година. Последните финансови резултати на Тотнъм бяха придружени от дълго изявление на председателя Даниел Леви, който увери феновете, че чува призивите да се инвестират повече пари по време на трансферния пазар.

Леви настоя, че Тотнъм „върви по тънка граница“ между дългосрочните и краткосрочните инвестиции и клубът трябва да даде приоритет на „устойчивата дейност, като същевременно избягва „грешките“ на пазара. А кои са най-паметните голове на Хари Кейн с екипа на Тотнъм, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички