Петте величествени гола и момента за Хари Кейн в Тотнъм (ВИДЕО)


Петте величествени гола и момента за Хари Кейн в Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2001 0

Нападателят на Тотнъм Хотспър Хари Кейн вкара гол №267 за отбора в рамките на 12 години, а красивите попадения от англичанина не са едно или две. За да задмине Джими Грийвс като №1 реализатор в историята на лондончани, Кейн се разписа срещу Манчестър Сити през уикенда и вече се записа в славната история на Премиър лийг и своя отбор.

Именно заради това Sportlive.bg реши да отсее петте му най-красиви попадения през годините с екипа на „шпорите“.

5. Евертън – 5. Март, 2017

Последният сезон на Тотнъм на „Уайт Харт Лейн“ нямаше да бъде изпълнен изцяло без великолепните усилия на Кейн. Талисманът на Тотнъм осигури точно това, когато Евертън имаше визита в Лондон през март 2017-а.

След нулеви първи 20 минути, играта набра инерция, а Кейн се приближи до Бен Дейвис, за да получи топката от уелсеца, докато отблъскваше вниманието на Ашли Уилямс. Той не понечи да го парира, а Кейн изпрати мощен удар с десния крак от дистанция и прати топката зрелищно във вратата на Жоел Роблес.

4. Арсенал – 5. Март, 2016

Тази компилация няма как да съществува, ако няма част от изяществата на Кейн срещу големия съперник – Арсенал. В хода на кариерата си той е вкара 14 гола на „артилеристите“, а едно от най-красивите беше пред повече от 6 години.

Тогава Кейн беше с предпазна маска, след като счупи носа си седмици преди това и видя как Аарън Рамзи дава преднина на Арсенал преди Тоби Алдервайрелд да изравни след час игра.

Само две минути след отговора на Тотнъм, Деле Али успя да задържи топката вляво и извади от позиция Пер Мертезакер. Това спомогна на Кейн да има пространство и с брилятен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата на Арсенал.

Прекрасният гол на нападателят прехласна феновете на Тотнъм, но играчите на „артилеристите“ спечелиха точката, след като Алексис Санчес изравни по-късно и лишиха „шпорите“ от шанса да се изкачат по-напред в подреждането на Висшата лига.

3. Бърнли – 7. Декември, 2019

Гол в петата минута постави Тотнъм по пътя към петзвездно представяне срещу Бърнли през декември 2019-а година, а ранният удар на Кейн беше катализатора за Тотнъм и пищната победа в края на тогавашната година.

Той комбинира с Хюн-мин Сон и се понесе напред, но нямаше как да премине през сгъстената отбрана на „виненочервените“. Именно след това Кейн реши да стреля силно от разстояние и отново сполучи, за да вдигне на крака домакинските привърженици.

2. Евертън – 9. Септември, 2017

Само шест месеца след като беше подложен от удар на Кейн на „Уайт Харт Лейн“, Евертън стана жертва на 100-ия гол на англичанина за Тотнъм във всички надпревари. След попадението му обаче самият играч призна, че той не е нищо друго освен случайност, макар и грандиозна.

Кейн не може да нанесе удар след ъглов удар на Дейвис в Ливърпул, но Трипиър беше на разположение, за да поддържа атаката жива. Десният бек бързо даде на Кейн преди да продължи да бяга и да се случи припокриването. Вместо да играе на двойно със съотборника си, чиито способности за центриране са известни, той сам върна топката обратно в наказателното поле на „карамелите“, но така, че тя дори прехвърли Джордан Пикфорд.

В този мач Тотнъм срази съперника с 3:0 при визитата си на „Гуудисън Парк“.

1. Кристъл Палас – 7. Март, 2021

По време на разгара на пандемията от коронавирус феновете на Тотнъм Хотспър не успяха да видят как Кейн отбелязва великолепен гол при победата с 4:1 над Кристъл Палас през март 2021-а година.

След като вече беше направил две асистенции за Гарет Бейл, той смени способностите си за плеймейкър с тези на голмайстор, но и реди да даде нов гол за отбора си с хитър пас към Лукас Моура.

Кейн се втурна напред и даде вдясно за Мат Дохърти, след което умно зае позиция на границата на наказателното поле. Халфбекът веднага му върна кълбото, а 29-годишният нападател нямаше нужда от втора покана и стреля мигновено, за да прати изумително топката в горния десен ъгъл на Палас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички