Финалът Челси - Ливърпул: Битката между Стърлинг и Диас може да реши двубоя


Финалът Челси - Ливърпул: Битката между Стърлинг и Диас може да реши двубоя
Снимка: Getty Images

2591 0

На днешния ден (25 февруари) двата английски гранда Челси и Ливърпул ще премерят сили във финала за Карабао Къп. Двата тима минаха през какво ли не, за да стигнат дотук. 

Интересна статистика сочи, че има голяма вероятност по една от звездите на всеки от двата тима да реши сблъсъка на емблематичния "Уембли".

Битката на "седмиците": Стърлинг vs Диас

Още: Челси - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме финала за Купата на Лигата?

От едната страна стои №7 на "сините" Рахийм Стърлинг. Бившият футболист както на Ливърпул, така и на Манчестър Сити знае как да бележи на финали във вътрешни турнири. Той има два гола във вътрешния финал през 2019-а, като играч на "гражданите", плюс един срещу Ливърпул за Къмюнити Шийлд 2020 година.

Стърлинг е човекът за големите мачове в Челси

На другия полюс, се намира Луис Диас. Еквадорецът, който бързо се превърна в любимец на "червените" пък обича да вкарва на Челси. Мърсисайдци ще търсят често собствения си №7, тъй като той вкара и в двата мача срещу Челси този сезон.

Луис Диас знае как се вкарва на Челси

Припомняме, че "сини" и "червени" се изправиха едни срещу други на финала на Карабао Къп и през 2022 година. Двубоят бе прекрасен за гледане, завършвайки 0:0 в редовното време + продълженията, а след това мърсисайдци ликуваха с победа след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Маурисио Почетино коментира изказване на Юрген Клоп и отсече: Фаворитът е Ливърпул

Преди финала с Челси: Трима футболисти на Ливърпул са под въпрос, четирима са аут на 100%

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички