Филипе Луиш: На тренировки в Челси Мохамед Салах беше като Лионел Меси


Филипе Луиш: На тренировки в Челси Мохамед Салах беше като Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

1487 0

Мохамед Салах е играел като Лионел Меси на тренировки в Челси, но въпреки това не е успял да спечели доверието на Жозе Моуриньо. Подобно сравнение направи бившият бранител на "сините" Филипе Луиш, който си партнираше с египтянина на "Стамфорд Бридж".

Самият Луиш е имал сериозни главоболия с това да опази Салах по време на тренировки, поради което го сравнява със суперзвездата на Барселона Лионел Меси. "Може да изглежда, че с Моуриньо не сме били в добри отношения, но аз го уважавам. Спечелих Висшата лига с него. Но той не извлече най-доброто от мен, както не извлече най-доброто и от Салах", започна Луиш пред Guardian.

"Когато той (Салах) отиде във Фиорентина, аз го попитах: "Къде си тръгнал, Мо? Това е Челси". И той ми каза: "Имам нужда да играя". Той не отиде за пари или да печели повече. Той отиде, за да докаже, че може да играе. На тренировки той беше като Меси. Наистина като Меси. Питайте който искате", добави Луиш.

Салах продължи кариерата си в Италия, където след това премина в тима на Рома. Именно от там през 2017-а Ливърпул го закупи срещу 37 милиона паунда и го върна в английския футбол, където египтянинът изживя своя разцвет и показа, че е един от най-добрите нападатели в света.

ОЩЕ: Килиан Мбапе е преговарял "2 часа" с Ливърпул 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички