Единствените 8 отбора, на които Меси не е вкарвал с Барселона


Единствените 8 отбора, на които Меси не е вкарвал с Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages; колаж: Sportlive.bg

6918 0

Лионел Меси се разписа при разочароващото равенство за Барселона 1:1 срещу Кадис в Ла Лига. Резултатът не бе удовлетворяващ, но въпреки това аржентинецът има малък повод за усмивка след попадението, което вкара от дузпа.

След като се разписа и срещу Кадис, вече има единствено 8 отбора, срещу които не е успявал да вкара с фланелката на каталунците в цялата му кариера. За близо 17 години като професионален играч, откакто направи дебюта си за Барселона, той е вкарал над 650 гола в 762 мача и се е разписал срещу почти всеки от 78-те отбора, срещу които се е изправял.

Само 8 са тимовете, които не са усещали това чувства. Най-големият от тях е Интер, като "нерадзурите" са го спирали успешно цели 4 пъти. Останалите отбори са Рубин Казан, Бенфика, Удинезе, Ал Сад, Херес, Мурсия, Граменет.

Последният споменат отбор побеждава каталунците на Франк Рийкард за Купата на Краля при третия официален мач на Меси. През 2005 година срещу Удинезе в Шампионска лига пък аржентинецът не успява да вкара на Удинезе, когато Роналдиньо се отчита с хеттрик при победата с 4:1.

Срещу Ал Сад, Мурсия и Бенфика допринася с асистенции, но така и не вкарва, докато в мача срещу Херес се появява като резерва и в двата случая. Руският Рубин Казан се оказва костелив орех, както за Барса, така и за Меси. Аржентинецът не само, че не се е разписвал срещу Рубин Казан, но и има само една победа от четири мача.

А наскоро Лионел Меси постави пореден рекорд в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички