Фамилия Глейзър обмисля раздяла с Манчестър Юнайтед, Фабрицио Романо разкри причината


Фамилия Глейзър обмисля раздяла с Манчестър Юнайтед, Фабрицио Романо разкри причината
Снимка: Getty Images/Guliver

3296 0

Създаването на Европейската Суперлига продължава да тресе футболния свят. В последните часове стана ясно, че няколко клуба са на прага на това да се откажат от Суперлигата. На този етап се знае, че Манчестър Сити се оттегля от турнира, а същото обмислят и в Челси.

Подобни информации се появиха и за испанските колоси Барселона и Атлетико Мадрид, докато играчите на Ливърпул се обявиха твърдо против Суперлигата. Суперлигата се отрази и на Манчестър Юнайтед, където бе обявено, че изпълнителният директор Ед Уудуърд си тръгва от клуба в края на годината.

Медиите на Острова съобщават, че напускането на Ед Уудуърд е ясен знак за това, че се готви и продажба на клуба. Според редица източници фамилията Глейзър, която е собственик на "дяволите", иска да се раздели с клуба заради провала със Суперлигата. Тяхното желание е било да участват в новия турнир, като причината са високите финансови параметри.

След провала обаче фамилия Глейзър обмисля да продаде клуба. Новината за напускането на Ед Уудуърд пък доведе до сериозен спад в акциите на Манчестър Юнайтед. ММА звездата Конър МакГрегър пък обяви в социалните мрежи намеренията си да купи Манчестър Юнайтед.

Според известния журналист Фабрицио Романо причината фамилия Глейзър да реши да продаде клуба е това, че по-рано днес футболистите Бруно Фернандеш и Люк Шоу са изказали недоволството си от създаването на новия турнир от името на цялата съблекалня на "червените дяволи"!

Всичко най-актуално около Суперлигата може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички