Ексклузивно: Ед Уудуърд си тръгва от Манчестър Юнайтед


Ексклузивно: Ед Уудуърд си тръгва от Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2381 0

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд е пожелал да напусне клуба след много спорното решение за присъединяване на клуба към Европейската Суперлига, съобщава Sky Sports. Уудуърд обаче ще продължи да изпълнява функциите си до края на 2021 година, когато ще отстъпи ръководния пост.

Новината за Уудуърд идва буквално минути след информациите, че английските грандове Челси и Манчестър Сити са взели решение да се откажат от Суперлигата. Новосъздаденият турнир, както и 12-те клуба-учредители, отнесоха огромни критики в цял свят, които вече започват да принуждават клубовете да отстъпват в крайното си решение.

Бившият шеф на ФА Грег Дайк определя решението на Челси и Сити като "началото на края", като е категоричен, че това ще доведе до оттеглянето и на останалите клубове от Суперлигата. Все още не е ясно какво ще решат в Манчестър Юнайтед, но новината за напускането на Уудуърд безспорно е свързана със ситуацията около Суперлигата.

Манчестър Юнайтед бе един от шестте английски клуба, които приеха да участват в новосъздадената Суперлига. 49-годишният Уудуърд заемаше ръководния пост в Манчестър Юнайтед от 2013 година насам. Все още не е ясно кой ще го наследи на поста.

Всичко най-актуално около Суперлигата може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички