Извънредно: Челси и Манчестър Сити напускат Суперлигата


Извънредно: Челси и Манчестър Сити напускат Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

3303 0

Английските грандове Челси и Манчестър Сити ще напуснат новосъздадената Европейска Суперлига, съобщават медиите на Острова. Решението на двата тима идва само два дни след новината за учредяването на новия турнир, в който са въвлечени 12 клуба (6 от тях от Висшата лига). Очаква се в следващите часове оттеглянето да бъде официално потвърдено.

От неделя насам Суперлигата е обект на остри критики в целия свят, както и на сериозни заплахи от страна на ФИФА и УЕФА към отцепилите се клубове. По-рано днес около 1000 фенове на Челси се събраха пред "Стамфорд Бридж" преди домакинството на "сините" срещу тима на Брайтън, като дори блокираха клубния автобус. 

Челси и Сити са част от "голямата шестица" клубове на английския футбол - заедно с Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, които взеха решението да се присъединят към Суперлигата - турнир, който се явява алтернатива на Шампионска лига, който е под егидата на УЕФА. 

Челси е бил първият клуб, който е изразил намеренията си да се оттегли от Суперлигата, а малко след това същото е сторил и тимът на Манчестър Сити. Двата клуба до последно са се колебали дали да приемат да участват в Суперлигата заради ангажиментите си в Шампионска лига и предстоящите им полуфинали в турнира.

Не е ясно каква точно е причината за оттеглянето на Челси и Манчестър Сити от Суперлигата, както и дали е толкова лесно да се откажат от турнира с оглед на договорните отношения между турнира и двата клуба. Съобщава се, че Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал са били клубовете от Англия, които активно са водили преговорите и са настоявали за влизането в Суперлигата.

Бившият шеф на ФА Грег Дайк описва този ход като "началото на края", като е категоричен, че ще доведе до оттеглянето и на останалите клубове от Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички