ФА взе решение за червените картони на Ян Беднарек и Давид Луис


ФА взе решение за червените картони на Ян Беднарек и Давид Луис
Снимка: Getty Images/Guliver

971 0

Жалбата на Арсенал срещу червения картон на Давид Луис бе отхвърлена от Футболната асоциация на Англия и той ще пропусне следващия мач на "артилеристите" срещу Астън Вила през уикенда. Бразилският защитник бе изгонен при загубата от Уулвърхемптън с 1:2 във вторник, след като фаулира играч на "вълците" като последен в отбраната.

Многобройните повторения така и не показаха категорично дали има контакт между двамата, а мениджърът на лондончани Микел Артета бе гневен от решението на рефера Крей Поусън и заяви, че Арсенал ще го обжалва, но това не е дало резултат. "Положихме много труд, за да бъде отменен червения картон на Давид Луис и сме разочаровани, че жалбата ни не бе успешна", съобщиха днес от клуба.

В същото време червеният картон, който защитникът на Саутхемптън Ян Беднарек получи при подобни обстоятелства срещу Манчестър Юнайтед, бе отменен. Беднарек повали на земята нападателя на "червените дяволи" Антони Марсиал, като повторенията отново не бяха категорични дали има контакт между двамата.

От ФА са преценили, че все пак такъв няма и отмениха наказанието. Това означава, че наставникът на "светците" Ралф Хазенхютъл ще може да разчита на полския бранител за гостуването на Нюкасъл в събота. Междувременно от Саутхемптън поискаха Лийс Мейсън и Майк Дийн никога повече да не ръководят мачове на отбора (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички