Челси излъга Тотнъм и нанесе домакински антирекорд на Моуриньо


Челси излъга Тотнъм и нанесе домакински антирекорд на Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

3287 0

Отборът на Челси надви Тотнъм с минималното 0:1 като гост в голямото лондонско дерби от 22-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Жоржиньо от дузпа през първата част, с което "сините" нанесоха на бившия си мениджър Жозе Моуриньо историческа втора поредна домакинска загуба.

В предходното домакинство Тотнъм претърпя поражение и от Ливърпул, с което за пръв път отбор, воден от Жозе Моуриньо, допуска две последователни домакински загуби. Именно Специалния държи рекорда за най-много домакински мачове без загуба във Висшата лига - 86, с тима на Челси. Сега обаче португалският специалист записа антирекорд, който не беше допускал през цялата си кариера.

Новият треньор на Челси Томас Тухел пък постигна втора победа начело на отбора, с която "сините" се изкачиха до шестото място във Висшата лига с актив от 36 точки - на четири пункта от топ 4. След три поредни загуби Тотнъм остава на осмо място с 33 пункта, но и с мач по-малко от Челси. Това бе шесто поражение за "шпорите" през сезона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В средата на първата част Ерик Дайър фаулира противников играч в наказателното поле и главният арбитър Андре Маринър не се поколеба да отсъди дузпа в полза на Челси. Жоржиньо застана зад бялата точка и реализира - 0:1!

В края на полувремето двата отбора си размениха по една голова ситуация. Първо Серж Орие засече опасно центриране в наказателното поле, но ударът му излезе в аут, а след това Мейсън Маунт опита изстрел към вратата на Лорис, който бе блокиран.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 60-ата минута Челси можеше значително да си улесни задачата в мача, но пропуснаха страхотен шанс за втори гол. Тимо Вернер се включи добре в наказателното поле, за да овладее пас и да нанесе удар, който обаче бе блокиран от противников футболист, за да излезе топката в корнер.

16 минути по-късно Челси пропиля още едно отлично положение за затваряне на срещата. Мейсън Маунт се озова на стрелкова позиция срещу вратата на Тотнъм, но ударът му бе отразен от Юго Лорис. В 88' пък Карлуш Винисиус можеше да изравни за Тотнъм, но негов удар с глава излезе в аут.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Тотнъм и Челси са с равен брой точки във Висшата лига - по 33, като заемат съответно 7-о и 8-о място в подреждането. "Шпорите" обаче са с мач по-малко от своя съперник, който пък от скоро е с нов треньор - Томас Тухел. Тотнъм загуби последните си два шампионатни двубоя, докато Тухел стартира с равенство, а в следващия кръг победи Бърнли.

Жозе Моуриньо отново има възможността да се изправи срещу бившия си клуб. "Не мисля, че е трудно да си мениджър на Челси, защото аз бях шампион там три пъти, Карло Анчелоти стана шампион, Антонио Конте беше шампион. Не може да бъде толкова трудно, защото там се печелят титли. Вярвам, че Челси винаги има силни състави и добрите треньори са щастливи, че имат възможността да работят в такива клубове", коментира Специалния преди мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Дайър, Алдервейрелд, Орие, Сисоко, Хойберг, Сон, Ндомбеле, Бергвайн, Карлуш Винисиус

Челси: Менди, Рюдигер, Силва, Аспиликуета, Жоржиньо, Ковачич, Джеймс, Алонсо, Маунт, Хъдсън-Одой, Вернер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички