ФА повдигна обвинения срещу Челси след зрелищния мач с Ливърпул


ФА повдигна обвинения срещу Челси след зрелищния мач с Ливърпул
Снимка: Getty Images

6348 0

Челси бе обвинен по две точки за това, че не е успял да контролира играчите си при равенството 1:1 с Ливърпул във Висшата лига през изминалия уикенд.

Главният съдия Антъни Тейлър изгони Рийс Джеймс след игра с ръка на голлинията, а Мохамед Салах реализира впоследствие от наказателната линия. Футболистите на "сините" бяха бесни след съдийското отсъждане на Тейлър да изгони бранителя, като лондончани претендираха, че топката се е отклонила първо от бедрото на английския национал и след това е докоснала ръката му.

ФА даде време на Челси до петък да обжалва обвиненията:

"Челси бе обвинен по две нарушения на ФА Правило Е20.1 след двубоя от Висшата лига с Ливърпул в събота. Клубът не успя да гарантира контрол върху поведението на своите футболисти по време на 48-та минута на първото полувреме и след последния съдийски сигнал за първата част. Челси разполага с време до петък да отговори на обвинението", се казва в изявление на ФА.

Попадението на Кай Хаверц с глава изведе Челси напред в резултата, преди Салах да изравни от бялата точка. С десет човека "сините" удържаха съперника за едната точка, което остави и двата тима без поражение след три кръга във Висшата лига.

Повече за развоя на този мач можете да прочетете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички