Саул Нигес обвини Диего Симеоне за напускането на Атлетико Мадрид и трансфера в Челси


Саул Нигес обвини Диего Симеоне за напускането на Атлетико Мадрид и трансфера в Челси
Снимка: Getty Images

3155 0

Късно във вторник вечер (31 август) Футболна Европа бе разтърсена от изненадващия трансфер на Саул Нигес от Атлетико Мадрид в Челси. След като сделката бе финализирана в последните минути преди да затвори летния трансферен прозорец, полузащитникът даде интервю пред известния ютубър Ибай Лянос, в което разкри защо се е стигнало до напускането му на Испания:

"Три сезона играя на три различни позиции. Говорих с Диего Симеоне. Той трябва да е егоист и да мисли за групата. Озовах се на позиция, която не е моята. Челси беше опция да изляза от комфорната ми зона, предизвикателство. От Челси ми обещаха да тренирам на позицията, която искам, и евентуално да играя на нея", разкри 26-годишният играч.

Саул добави още, че иска да играе като атакуващ халф и да бъде по-близо до централния нападател, а в последно време Чоло Симеоне го е пускал като дефанзивен полузащитник:

"Поисках от Симеоне да играя на тази позиция. Разбирам, че той е отказал и от там се стигна до това решение. В Атлетико съм от 13-годишен и е много трудно. За мен това беше най-трудното решение, което съм взимал в живота си. Жалко е, че не мога да се сбогувам с феновете. Ако знаех в неделя, че това ще е последният ми мач за Атлетико, можеше да направя нещо. Тогава и вчера планът беше, че оставам. Всичко се промени днес", добави новият играч на Челси. В кариерата си за Атлети Саул изигра 447 мача и отбеляза 53 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички