10 от Челси оцеляха срещу Ливърпул в зрелищно дерби


10 от Челси оцеляха срещу Ливърпул в зрелищно дерби
Снимка: Getty Images

6590 0

Ливърпул и Челси завършиха наравно 1:1 в дербито на третия кръг на Висшата лига на Англия. И двата отбора показаха изключително качествена игра, като създадоха множество опасни моменти. Кай Хаверц с глава в 22-ата минута откри резултата за "сините".

В края на първата част при разбъркване в наказателното поле Рис Джеймс изчисти топката от голлинията с ръка и получи директен червен картон, като реферът Антъни Тейлър отсъди и дузпа. Мохамед Салах беше точен за 1:1.

През второто полувреме Ливърпул натисна съперника си, но "сините" оцеляха с човек по-малко. Така и двата тима имат по 7 точки в класирането.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Томас Тухел пусна в игра Тиаго Силва и Матео Ковачич вместо Н'Голо Канте и Кай Хаверц. Мърсисайдци се възползваха от численото си преимущество и в 49-ата минута Мохамед Салах беше близо до гола. "Сините" започнаха да разчитат по-скоро на контраатаки и пуснати топки към Ромелу Лукаку.

В 51-ата минута Върджил ван Дайк стреля отдалеч, Менди изби, а Трент Александър-Арнолд опита да стреля при добавката. В 56-ата минута Робъртсън напредна отляво и подаде към Мане, който не успя да се възползва от разбъркването в наказателното поле. Ливърпул продължи да бомбардира вратата на Челси чрез Фабиньо и Хендерсън.

Едуар Менди направи две страхотни спасявания, след като Фабиньо и Арнолд отправиха тежки изстрели към вратата на "сините". Челси опита да отвърне чрез изстрел на Лукаку, но ударът на белгиеца срещна защитник на "червените'.

В 75-ата минута Тиаго Алкантара се появи в игра на мястото на Хендерсън. В 77-ата минута Ливърпул получи правото да изпълни пряк свободен удар за фал срещу Садио Мане, но не последва нищо опасно. Челси започна да пази топката с къси подавания, с което да неутрализира опитите на съперника.

В 85-ата минута Матео Ковачич стреля опасно и се наложи Алисон да се намесва.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Салах опита да изведе Мане. Пасът му обаче беше пресечен. Харви Елиът след това опита центриране, отново защитата на Челси се справи. В 4-ата минута Елиът стреля от границата на наказателното поле, като ударът мина на сантиметри встрани.

Лукаку в 7-ата минута опита да се измъкне зад защитата, като Алисон улови топката пред погледа му. Матип извърши нарушение срещу Маунт в следващата атака. Алонсо опита изстрел, който излезе в корнер.

В 10-ата минута Трент Александър-Арнолд пусна виртуозен пас към Хендерсън, който не беше овладян добре от капитана на Ливърпул. И двата тима продължиха да играят в доста бързо темпо. В 16-ата минута домакините стигнаха до корнер, Ван Дайк стреля с глава, но много неточно.

21' - 0:1! Кай Хаверц изведе Челси напред в резултата, след като засече топката с глава след изпълнен корнер!

В 23-ата минута Садио Мане можеше да изненада Челси след пас на Салах, а в последния момент Аспиликуета изчисти в корнер. Две минути след това отново Хаверц беше близо до гола за "сините".

В 31-ата минута Ливърпул стигна до корнер, но топката беше изчистена от защитниците на Челси. В 35-ата минута Маунт подаде на Лукаку, който стреля, но изстрелът беше блокиран и Алисон нямаше проблеми. Мейсън Маунт също беше много близо до гола като ударът мина в аут.

В 42-ата минута Диого Жота влезе на мястото на Роберто Фирмино. Точно след пробив на Жота в 45-ата минута се стигна до корнер в полза на Ливърпул. След разбъркване Мане нацели гредата, след което Рис Джеймс изби от голлинията с ръка. Антъни Тейлър прегледа ситуацията на VAR и отсъди дузпа за Ливърпул и червен картон за Джеймс.

45+4' - 1:1! Мохамед Салах беше точен от бялата точка.

Последваха недоволства от страна на играчите на Челси, като Едуар Менди получи жълт картон.

СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Елиът, Фирмино, Мане, Салах

Челси: Менди, Рюдигер, Аспиликуета, Кристенсен, Алонсо, Джеймс, Канте, Жоржиньо, Маунт, Хаверц, Лукаку

ПРЕДИ МАЧА

За мърсисайдци единствено Джеймс Милнър няма да може да играе. Ветеранът лекува контузия, но всички останали са на линия. Ливърпул спечели последните си 7 мача във Висшата лига, като в 4 от тях не допусна гол. През миналия сезон обаче именно срещу Челси Ливърпул допусна петата си поредна загуба у дома.

Челси е вдъхновен от ударния дебют на Ромелу Лукаку срещу Арсенал и се готви за трета поредна победа. Самият Лукаку е вкарал 4 гола в последните си 4 мача срещу този съперник. Отсъстващи за Томас Тухел са болните Кристиан Пуличиш и Рубен Лофтус-Чийк. Кърт Зума, който е пред трансфер в Уест Хем, също не е в групата.

Юрген Клоп и Томас Тухел се срещат помежду си за 16-ти път. Предимството е на страната на мениджъра на Ливърпул, който има 9 победи в директните сблъсъци, докато 3 са успехите на Тухел. Още три срещи са завършили наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички