Рашфорд се размина с величие, но Манчестър Юнайтед би във ФА Къп след бижута на Каземиро (ВИДЕО)


Рашфорд се размина с величие, но Манчестър Юнайтед би във ФА Къп след бижута на Каземиро (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3910 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед се класира за 1/8-финалите в най-стария футболен турнир в Европа - ФА Къп. "Червените дяволи" отстраниха Рединг след победа с 3:1. Големият герой за състава на Ерик тен Хаг бе Каземиро. Халфът вкара две красиви попадения през второто полувреме (можете да ги видите по-долу в текста) и до голяма степен предреши изхода.

По този начин бившият полузащитник на Реал Мадрид затвърждава отличната си форма. Той е замесен директно в шест попадения за последните шест мача у дома с Юнайтед - вкарвайки три попадения и давайки три асистенции.

Маркъс Рашфорд пък започна като титуляр за домакините, но пропусна да се разпише, като така не успя да се превърне в първия играч в историята на отбора, който да вкара гол в десет поредни мача за тима. Приключи серията му от поредни срещи, в които се е разписвал (9).

В 65-ата минута пък Анди Керъл тотално обезвери своите съотборници, след като получи втори жълт картон. Бившият нападател на Ливърпул се хвърли с много закъснял шпагат в краката на Каземиро. Червеният картон дойде малко преди Керъл да бъде заменен.

Бразилският халф Каземиро пък завърши със следните показатели: 73 минути на терена, 100% точни изстрели (2/2), 100% успешни 1 срещу 1 (2/2), 8 спечелени дуела, 6 подавания във финалната третина, 5 откраднати топки, 4 успешни шпагата, 3 създадени положения за гол, 3 фала, 2 спечелени фала, 2 гола, 0 пъти играч минава покрай него.

Въпреки това за играч на мача бе избран Антони!

Вижте как се разви мачът между Юнайтед и Рединг (ВИДЕО):

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Маласия, Каземиро, Ериксен, Антони, Фернандеш, Рашфорд, Вегхорс

Рединг: Лъмли, Баба, Макинтайър, Холмс, Ядъм, Хойлет, Инс, Лоум, Хендрик, Керъл, Жоао

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакинът Юнайтед очаквано започна по-добре срещата и създаде няколко ситуации пред противниковата врата още в първите минути. В 8-ата Кристиан Ериксен среля опасно от пряк свободен удар, като шутът му мина близо до вратата.

В 14-ата минута Рашфорд стреля много опасно с коварен фалц от пряк свободен удар, а вратарят Лъмбри изби. Топката отиде на крака на Ериксен, който също шутира без да се бави, но неговият удар бе блокиран от защитник.

В 21-вата минута Рашфорд центрира, а Антони стигна до топката и опита изстрел. Получи се нещо като подаване за Вегхорст, който стига до топката и шутира, но ударът му бе блокиран и предотврати почти сигурен гол. След ъгловия не се стигна до нищо опасно.

Вегхорст се пребори във въздуха за една топка в противниковото наказателно поле, като я насочи към далечния ъгъл. Там тя бе достигната от Маркъс Рашфорд, който стреля с глава. Лъмли не се намеси убедително и я спря малко след голлинията си. Попадението обаче бе отменено след намеса на ВАР. Вегхорст е бил в засада - въпреки че подаването към него се отклони в противников бранител.

В добавеното време на първата част Баба центрира, но топката стигна до Маласия. Бранителят на Юнайтед подцени ситуацията и бе изпреварен от противников фтболист, който стреля веднага, но Де Хеа се намеси по страхотен начин и спаси отбора си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

55' - 1:0! Юнайтед откри резултата - Антони получи топката и изведе по перфектен начин Каземиро срещу противниковия страж. Въпреки че имаше и бранител срещу него - Каземиро хладнокръвно копна топката още с първото докосване над вратаря и вкара красив гол!


58' - 2:0! От около 28 метра Каземиро стреля след подаване на Фред. Бившият халф на Реал Мадрид вкара втория си гол - не по-малко красив от първия и отново с едно докосване - този път от огромна дистанция.

В 65-ата минута Анди Керъл получи втори жълт картон. Опитният нападател влезе с много закъснял шпагат в краката на Каземиро, въпреки че вече бе предупреден официално. Главният съдия нямаше как да не покажи червен картон и да остави Рединг с човек по-малко.

66' - 3:0! Късо изпълнен ъглов удар и центриране от Фернандеш на първа греда. Там той намери Фред и бразилецът с техничен удар с пета вкара топка в мрежата.

72' - 3:1! Амаду Бенг засече с глава топката след центриране от ъглов удар. Той влезе на скорост и бе оставен напълно непокрит в наказателното поле, като успя да насочи топката по перфектен начин.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За да стигне до тази фаза от състезанието Манчестър Юнайтед се справи с Евертън. На 6-и януари "червените дяволи" победиха "карамелите" с 3:1, като тогава Антони и Рашфорд бяха сред голмайсторите за Юнайтед - очаква се и двамата да запишат игрови минути и днес.

Рединг пък си заслужи участие на тази фаза след победа над Уотфорд. Абрефа и Лонг бяха герои за Рединг, но тогава отборът игра у дома пред собствени фенове.

Юнайтед е в серия от шест поредни победи срещу този опонент. През този век двата тима са се срещали общо 11 пъти, като грандът от Манчестър е спечелил осем от тях, а три са завършили наравно. Пет от 11-те мача пък са за ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички