Драма, 2 червени картона и гол с пета пратиха Юнайтед на 1/2-финал за ФА Къп


Драма, 2 червени картона и гол с пета пратиха Юнайтед на 1/2-финал за ФА Къп
Снимка: GettyImages

3240 0

Манчестър Юнайтед е последният полуфиналист в тазгодишното издание на ФА Къп след Манчестър Сити, Шефилд Юнайтед и Брайтън. "Червените дяволи" минаха през драматични моменти, за да стигнат до предпоследния мач в турнира, след като губеха с 0:1 до 75-ата минута от Фулъм и отстъпваха в играта.

Александър Митрович увенча доброто представяне на "котиджърс" с попадение в 50'. В 75' обаче "червените дяволи" се върнаха в мача след точно изпълнена дузпа от Бруно Фернандеш. Тя бе свирена за игра с ръка пред голлинията от страна на Уилиан, а самият футболист получи директен червен картон.

Митрович, който оспори решенията на съдията, си позволи да го блъсне, заради което остави отбора си с двама души по-малко. Червен картон в тази инфарктна ситуация за Фулъм получи и треньорът им Марко Силва.

Скоро след като остана с числен превес срещу съперника, Манчестър Юнайтед стигна до пълния обрат - 2:1. Марсел Забицер завърши с красив гол с пета хубава атака на домакините и зарадва пълния "Олд Трафорд". Крайното 3:1 оформи Бруно Фернандеш в 6-ата минута от добавеното време. Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът можеше да стартира пагубно за домакините, след като още в 3-ата минута се наложи Давид де Хеа да прави важно спасяване. При центриране в наказателното поле Диоп изпревари прекия си пазач и стреля, но испанецът отрази. 

Само две минути по-късно и Вилиан имаше шанс да отбележи, но ударът му беше много неточен. В следващите минути пък "червените дяволи" успяха да изнесат в предни позиции играта и привидно овладяха контрола върху срещата. 

В 24' Рашфорд изпрати хубаво подаване към намиращия се в наказателното поле Вегхорст, но защитник на "котиджърс" с тяло му препречи пътя към топката. Минута по-късно Митрович рухна в пеналтерията на домакините след съприкосновение с Лисандро и с жест поиска дузпа, но реферът на двубоя не видя да има основание за такава.

Най-добрият шанс за домакините през първата част се откри в 33-ата минута, когато Маркъс Рашфорд получи прецизно подаване дълбоко в наказателното поле. Нападателят отправи изстрел към вратата, пазена от Бернд Лено, но вратарят го отказа със страхотно спасяване.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И след подновяването на играта Фулъм показа, че е дошъл за място на полуфиналите и нищо по-малко. Още в 48' Уилиан принуди Де Хеа да прави спасяване с върха на пръстите си със слен удар, а минута по-късно той отново пробва рефлекса на испанския вратар.

ГОЛ! Работата на гостите даде своя плод в 51', когато Иса Диоп показа чудесен поглед върху играта и отклони топката към мястото, на което дебнеше Александър Митрович. Сърбинът не се поколеба и отблизо прати топката в мрежата на "червените дяволи" - 0:1!

Нова голова опасност извади най-доброто от Давид Де Хеа в 66-ата минута. След изпълнение на свободен удар топката достигна до Митрович в наказателното поле и той отправи удар с глава. Испанският страж на домакините обаче се намеси решително и тук.

В 70-ата минута Манчестър Юнайтед разви отлична атака, която трябваше да бъде завършена от Джейдън санчо. Англичанинът преодоля вратаря, но когато стреля към опразнената врата, Уилиан изскочи на пътя на топката и я отклони от пътя ѝ.

Проблемът за "котиджърс" беше, че бразилецът го направи с ръка, което остави Фулъм с човек по-малко и донесе дузпа в полза на "червените дяволи". След недоволството, което вероятно е изразил, треньорът на лондончани Марко Силва също бе изгонен.

Авторът на гола за гостите Александър Митрович беше толкова бесен от случилото се, че си позволи не само да оспорва, но и да блъсне съдията на мача. Така той остави Фулъм с 9 души на терена, освен че тимът остана и без треньора си.

ГОЛ! Опитният тим на Ерик тен Хаг не се забави да се възползва от ситуацията и да стигне до пълен обрат. Това се случи в 78-ата минута, когато чудесна тяхна атака беше завършена от Марсел Забицер. Той бе намерен страхотно от Люк Шоу и вкара рядък гол с пета, за да осигури билет на своя тим към полуфиналите на ФА Къп.

ГОЛ! Очаквано, Юнайтед доминираше след двете изгонвания и логично стигна до трети гол. Той беше дело на Бруно Фернандеш и падна в 90+6', когато португалецът достигна до прецизно подаване на Фред и отправи неспасяем изстрел от границата на наказателното поле - 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Мартинес, Фернандеш, Рашфорд, Забитцер, Шоу, Санчо, Вегхорст, Уан-Бисака, МакТоминей

Фулъм: Лено, Тете, Диоп, Рийм, Робинсън, Палиня, Рийд, Андреас, Де Кордова-Рийд, Митрович, Уилиан

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Юнайтед претърпява сериозен възход в чисто футболен аспект след пристигането на Ерик тен Хаг начело на отбора. Нидерландският специалист преобрази английския гранд, който триумфира в Карабао Къп, заема третото място във Висшата лига с актив от 50 точки, продължава напред в Лига Европа, както и във ФА Къп, където продължава похода си днес. В предходния кръг от турнира Юнайтед се разправи с 3:1 срещу Уест Хям. Сега обаче на пътя му застава впечатляващият Фулъм.

Фулъм, който прави фурор в надпреварата. "Котиджърс" отстраниха Лийдс с 2:0, а по-рано отказаха Съндърланд и Хъл Сити, за да стигнат до именития си съперник. Евентуален успех срещу Юнайтед би бил равносилен на успешен сезон за възпитаниците на Марко Силва, които са на 8 точки и с мач повече от последния в Топ 5 Нюкасъл. 

Последният път, когато тези два съперника се срещнаха, бе през ноември миналата година. Тогава Манчестър си тръгна с трудна победа от 2:1 като гост. В исторически план Юнайтед също има сериозен превес - 53 победи, 20 равенства и 14 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички