След голов трилър и обрат Манчестър Юнайтед отстрани Ливърпул от ФА Къп


След голов трилър и обрат Манчестър Юнайтед отстрани Ливърпул от ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

4053 0

Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 3:2 като домакин в голямото дерби от 1/16-финалите на ФА Къп. "Червените дяволи" се нуждаеха от обрат срещу английския шампион, за да се поздравят с успех на "Олд Трафорд" и да продължат участието си в надпреварата.

Мохамед Салах изведе Ливърпул напред в резултата, но Манчестър Юнайтед успя да стигне до обрат чрез Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд, които си размениха по един гол и една асистенция. Все пак Салах успя да възстанови равенството, а и за двата гола му асистира Роберто Фирмино.

Десетина минути преди края на двубоя обаче влезлият като резерва Бруно Фернандеш вкара от пряк свободен удар и донесе победата на Юнайтед. В следващия кръг "дяволите" ще се изправят срещу Уест Хям. Ливърпул пък ще трябва да се фокусира върху представянето си във Висшата лига, а от другия месец - и в Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 19-ата минута Ливърпул откри резултата на "Олд Трафорд". Роберто Фирмино показа страхотна визия върху играта, за да намери коридор за подаване към Мохамед Салах зад отбраната на "дяволите". Египтянинът, озовал се очи в очи с Дийн Хендерсън, нямаше проблеми да реализира - 0:1!

Седем минути по-късно Юнайтед изравни. Пол Погба отне много важна топка пред наказателното поле на домакините, за да позволи на "дяволите" да контраатакуват. Маркъс Рашфорд направи великолепно дълго подаване за Мейсън Грийнууд, който овладя на гърди и със следващото си докосване прати топката в далечния ъгъл на вратата на Алисон - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта Юнайтед излезе напред в резултата. Мейсън Грийнууд изведе Рашфорд зад отбраната на Ливърпул, а Неко Уилямс не успя да пресече паса. Нападателят на "дяволите" излезе сам срещу Алисон и успя да се разпише - 2:1!

В 58-ата минута Джеймс Милнър изпусна страхотен шанс, но секунди по-късно неговият колега Мохамед Салах свърши работата. Кавани сбърка пас, което позволи на Ливърпул да организира атака. Роберто Фирмино отново влезе в ролята на асистиращ, а Салах - на голмайстор - 2:2!

Двадесет минути по-късно Юнайтед си върна преднината в мача. Фабиньо извърши нарушение срещу Кавани на границата на наказателното поле. Влезлият като резерва Бруно Фернандеш изпълни последвалия пряк свободен удар, насочвайки топката към ъгъла на вратаря, но Алисон не успя да се намеси - 3:2!

Юрген Клоп веднага включи в игра Джердан Шакири и Дивок Ориги, но техните влизания не помогнаха особено на Ливърпул. В края на срещата Бруно намери Единсон Кавани в наказателното поле, а негов удар с глава срещна страничния стълб.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

През седмицата двата тима изиграха по един мач за първенство, който завърши 0:0. След това "червените дяволи" имаха визита на Фулъм и спечелиха с 2:1, а Ливърпул пък допусна поражение от Бърнли с 0:1 и това сложи край на феноменалната серия от 68 мача без загуба на "Анфийлд.

„Ние трябва да се завърнем, без съмнение. Казах на играчите каквото мисля след мача. Когато нещата не се получават така, както ние искаме, тогава има проблем. Работата е там, че явно не казах нещата достатъчно ясно на момчетата. Трябва да променя начина, по който им го казвам, както и начина, по който играем. Искаме да спечелим мача с Манчестър Юнайтед. Това е ясно. Ще преценим какъв ще е съставът“, каза Клоп преди мача.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Кавани, Мактоминей, Ван де Беек, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Уилиямс, Фабиньо, Робъртсън, Тиаго, Вайналдум, Милнър, Джоунс, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички