Потвърдено: Челси купи млад талант за огромна сума, но ще трябва да почака


Потвърдено: Челси купи млад талант за огромна сума, но ще трябва да почака
Снимка: Getty Images

2412 0

Ръководството на Челси официално си осигури подписа на един от най-перспективните млади таланти на еквадорския футбол - Кендри Паес.

Това съобщиха представители на неговия клуб Индепендиенте дел Вале, от които става ясно, че двете страни са се споразумели по всички параметри за тийнейджъра, но той ще трябва да изчака 2 години преди да акостира на "Стамфорд Бридж".

Защо Челси трябва да чака, за да подпише с младока?

Роденият през 2007 г. полузащитник и на едва 16 в момента. На  южноамериканските футболисти е забранено да напускат преди да навършат пълнолетие, което означава, че лондончани ще трябва да потърпят до 2025-а година.

Директорът в Индепендиенте - Сантяго Моралес, също сподели и че клубът е получил оферти за халфа от други европейски грандове като Борусия Дортмунд и Манчестър Юнайтед, но "сините" са спечелили надпреварата за подписа му.

"Днес мога да кажа, че Кендри Паес ще бъде играч на Челси през 2025 г. Получихме предложения от Ман. Юнайтед и Борусия Дортмунд, но Челси показа супер интерес", заяви Моралес пред "El Canal del Futbol". 

Офертата на лондончани

Последната година Челси се доказа като истински трансферен хищник, пръскайки над 600 млн. евро за нови попълнения в рамките на настоящия сезон. Според информациите, предложението към еквадорския клуб за тийнейджъра е на стойност 20 млн. евро.

Една от звездите на "сините" - Тиаго Силва, пък е взеш решение дали да напусне клуба в края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички