Евертън запази елитния си статут, Астън Вила и Бърнли не се победиха във Висшата лига


Евертън запази елитния си статут, Астън Вила и Бърнли не се победиха във Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1506 0

Битката за оцеляване във Висшата лига ще продължи до последния кръг. Последните два отбора, които ще се борят са своето спасение са Бърнли и Лийдс. Голямата новина от тази вечер (20.05) е, че Евертън се спаси и ще играе във Висшата лига и през следващия сезон. „Карамелите“ направиха зрелищен обрат от 0:2 до 3:2 срещу Кристъл Палас на своя „Гудисън Парк“ и с тази победа вече са недостижими с 4 точки преднина пред 17-тия Лийдс.

Първото полувреме лондончани бяха по-добрият отбор на терена и поведоха с 0:2 с голове на Жан-Филип Матета и Джордан Аю.

Второто полувреме отборът на Франк Лампард се активизира и постигна забележителен обрат чрез попадения на Майкъл Кийн, Ричарлисон и Доминик Калвърт-Люин.

В другия двубой, касаещ битката за оцеляване, Астън Вила и Бърнли не се победиха и завършиха при равен резултат – 1:1. Ашли Барнс откри резултата за гостите с точно изпълнена дузпа в самия край на първото полувреме.

Емилиано Буендия пък успя да изравни почти веднага след началото на втората част. Двата отбора демонстрираха равностойна игра и логично не бе излъчен победител. В продължението на мача резервата на Бърнли Матю Лоутън бе изгонен с директен червен картон.

Така кръг преди края Евертън се спасява и се намира на 16-та позиция с 39 точки – с 4 повече от Бърнли и Лийдс, които имат по 35. Към момента в зоната на изпадащите се намират йоркширци заради по-лошата голова разлика от Бърнли и рзултатите в преките мачове между двата отбора. Астън Вила е на 14-то място с 45 пункта.

В последния кръг Евертън гостува на Арсенал, Лийдс е гост на Брентфорд, а Бърнли приема Нюкасъл. Астън Вила ще се изправи срещу Манчестър Сити на „Етихад“, а този мач ще бъде определящ за титлата в Англия.

Вижте още: Словесната престрелка между Микел Артета и Антонио Конте продължи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички