Словесният сблъсък продължава: Артета отговори на Конте


Словесният сблъсък продължава: Артета отговори на Конте
Снимка: Getty Images

1632 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не остана длъжен на колегата си Антонио Конте. Италианският специалист разкритикува Артета, след като тимът на италианеца Тотнъм успя да надвие "топчиите" с 3:0 през изминалата седмица. 

Артета обвини съдиите, че са "убили" дербито на Северен Лондон и не пожела да каже какво мисли за мача, защото е щял да бъде наказан. Това никак не се хареса на Конте, който не остана доволен от изказването на Артета и заяви, че испанецът трябва да се фокусира върху отбора си повече, без да се оплаква.

Наставникът на Арсенал обаче не пропусна да отговори на Конте.

"За три години тук нито веднъж не съм се оплаквал. Това, което казах в четвъртък не бе оплакване. Просто споделих, че не мога да дам адекватна оценка на мача, това беше всичко".

"Аз, както и моите колеги винаги ще защитаваме клуба по правилния начин. Това направих и онази вечер след мача с Тотнъм. Не съм искал да афектирам никого с думите ми. Смятам, че бях откровен, моя работа и отговорност е да говоря от името на клуба, ако зависеше от мен дори нямаше да го правя, но не стоят така нещата", завърши Артета.

40-годишният специалист навярно бързо ще иска да забрави за този словесен двубой, защото му предстоят много по-важни неща. Арсенал се изправя тази вечер (16.05) срещу Нюкасъл в битка, която може да се окаже ключова за топ 4 в английската Висша лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ето кой може да се присъедини към състава на "артилиеристите" това лято.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички